Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Cedevite Mladen Veber:

Isplativije je dati za TV-reklamu, ali nismo došli zaraditi

tedeschi veber
Goran Stanzl/Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
02.04.2011.
u 08:37

Zamislite da Cristiano Ronaldo šalje predsjedniku Real Madrida SMS-poruke kojeg bi trenera htio imati.

I onda da mu uvaže želju. I da, ako mu 'pukne', s Benzemom, Casillasom i Ramosom starog Pereza u odijelu uvali pod tuš! Sve je to dio ležerne atmosfere u Cedeviti. Kao i Emil Tedeschi, koji je jučer bio na putu, predsjednik kluba Mladen Veber (44) još ne skida osmijeh zbog plasmana na Final Four Eurokupa. A u Madridu je nakon pobjede nad Estudiantesom bio pravi šou.

Igrači su zadržali Acu

- Otišao sam u svlačionicu čestitati momcima, a nisam se ni snašao i već sam bio potpuno mokar! Naravno, nisam im zamjerio, sve je to dio našeg zajedništva. Neki igrači s velikim iskustvom priznali su mi da nikada nisu ni u jednom klubu doživjeli takvu atmosferu - prepričao nam je Veber anegdote iz Španjolske, barem one koje su za javnost.

Aco Petrović u toj je euforiji radio sklekove na pokretnoj traci na aerodromu, a prije manje od dva mjeseca htio je otići. Srećom, uspjeli su ga odgovoriti.

– Duboko vjerujem da svakom projektu treba dati šansu. Htjeli smo ići malo atipično, ne reagirati kod svakog kiksa i reći "idemo mijenjati" trenera. Ohrabrili su me i igrači koji su slali poruke da nije kriv Aco nego oni, te kako žele da ostane. Došao nam je u prilično nezahvalnom trenutku za trenera s renomeom, ali znao je prepoznati projekt.

Atlantic grupa u njega je uložila mnogo, no još se nije sve isplatilo.

– Više bi nam se isplatilo, kratkoročno gledano, uložiti u televizijsku reklamu. Ulaganja se još nisu vratila, no to nam i nije bila primarna namjera. Željeli smo nešto dati i društvu, ne ići na velike pozornice kao što je nogomet, a presudna je bila moja i Emilova ljubav prema košarci.

S Tedeschijem se prvi put susreo upravo na haklu.

– Još sredinom devedesetih upoznao sam ga na igralištu na Šalati. Prvo smo bili protivnici na terenu, pa poznanici, a danas smo najbliži suradnici i prijatelji.

Od ulaganja u Cibonu su odustali, ali od vitaminskog napitka nikako. Cedevita nije, kako mnogi vjeruju, privatno vlasništvo Atlantic grupe nego udruga građana, a nije daleko ni da postane sportsko društvo, dakle privatni klub.

– Nije to problem, samo je pitanje tehničkih detalja i vremena. Čekamo da institucije do kraja definiraju zakone u sportu i sportskim društvima. Čim se to dogodi, idemo u tome smjeru. Zasad smo samo sponzorska podrška, iako je financiranje od strane grada minorno - kaže Veber.

To je otprilike 10 posto od proračuna, za koji se procjenjuje da iznosi 1,3 milijuna eura. Mirko Novosel rekao je kako je tom projektu ponajprije potrebna prava dvorana.

Draper je velika stvar

– Planova za izgradnju novog objekta nema. Nije nam potrebna dvorana za igranje, takva struktura postoji u Zagrebu i to je Draženov dom. Pa poznato je da ni NBA momčadi ne treniraju tamo gdje igraju, pa zašto bismo mi! No, spremamo nešto drugo. U pregovorima smo sa Zagrebačkim sveučilištem oko postojeće dvorane. Riječ je o onoj na Martinkovki, koju bismo koristili i na sebe preuzeli kompletno održavanje.

Što je s juniorskim pogonom?

– Već smo profesionalizirali taj segment i popraćen je kvalitetnim stručnim kadrom. Namjeravamo kroz neko vrijeme i vlastitu djecu uzdići u prvu momčad iako se zasad oslanjamo na kupovinu igrača.

A s te strane klub sada ima sve u svojim rukama. Prije su morali nuditi basnoslovne cifre da bi doveli neko jače ime...

– To je bila naša konstanta. Klub je bio na niskom nivou i nije bilo načina za privlačenje igrača osim povećanim plaćanjem. Situacija je sada sasvim suprotna, u nevjerojatnoj smo poziciji da nam se agenti sami nude.

Nekim igračima istječe ugovor na ljeto. Kako ih zadržati?

– Radimo na tome da kostur momčadi ostane isti, a velika je stvar što smo uspjeli zadržati Drapera. Treba vidjeti što ćemo napraviti u prvenstvu i u Europi, no cilj nam je, bez obzira na scenarij, ići naprijed.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
parovi8
14:54 02.04.2011.

IDEMO PO NOVI DOBITAK S ČETIRIMA PROGNOZIRANIM PAROVIMA! DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije