Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Ispala braniteljica naslova Kuznjecova

Svetlana Kuznjecova
Reuters
29.05.2010.
u 10:27

Ruskinja Svjetlana Kuznjecova, prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, oprostila se od obrane naslova porazom u 3. kolu drugog Grand Slam turnira sezone u Parizu.

Kuznjecovu je pobijedila njezina sunarodnjakinja i 30. nositeljica Marija Kiriljenko 6:3, 2:6, 6:4, čime je prvi puta u karijeri izborila plasman u osminu finala Roland Garrosa. Sljedeća protivnica bit će joj 17. nositeljica, Talijanka Francesca Schiavone, koja je dosta lako, sa 6:4, 6:2, pobijedila 11. nositeljicu, Na Li.

Kuznjecova je već duže vrijeme u lošoj formi, pa se njezin poraz od Kiriljenko može tretirati kao veliko iznenađenje samo na papiru. Koliko je Kuznjecova ranjiva, pokazala je već u 2. kolu, kada je Njemica rodom iz Tuzle Andrea Petković protiv nje propustila četiri meč lopte. No, Kiriljenko je zadržala mirnoću u ključnim trenucima. Kada je servirala za meč, uspjela je spasiti tri break-lopte Kuznjecove.

Peta nositeljica, Ruskinja Jelena Dementijeva dosta se namučila protiv Aleksandre Wozniak, ali je ipak pobijedila u tri seta, 6:7(2), 6:3, 6:4. Sljedeća protivnica bit će joj 131. tenisačica svijeta, Južnoafrikanka Chanelle Scheepers, koja je svladala Uzbekistanku Akgul Amanmuradovu 6-3, 6-3. Bila je to šesta uzastopna pobjeda za Scheepers na ovome turniru. Tri ih je polučila u kvalifikacijama, a sada i tri u glavnom turniru.

Dan pun uzbuđenja okončan je dramom na središnjem terenu. Ruskinja Nadia Petrova, polufinalistica Roland Garrosa 2003. i 2005. godine, i domaća uzdanica, Francuskinja iranskog porijekla Aravane Rezai, igrale su dvoboj 3. kola, ali odluka o pobjednici će pasti tek u subotu. Obje su igračice propustile tri meč-lopte! Rezai ih je imala u 10. gemu trećeg seta pri vodstvu 5:4, na servisu Petrove, dok je Ruskinja, kada je drugi puta servirala za meč, također tri puta bila na poen do pobjede. Rezai se na oduševljenje publike uspjela vratiti, i to već po mrklom mraku, pa je kod rezultata 7:7 dvoboj bio prekinut…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije