Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PREDSTAVA

Islanđani bez osam ključnih igrača deklasirali Francusku i dodatno otežali Hrvatskoj!

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Francuska - Island
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
22.01.2022.
u 19:35

Zahvaljujući fenomenalnom mladom vrataru Viktoru Hallgrimssonu te iznimno rasploženom šuteru Omaru Ingiju Magnussonu prednost Islanđana je rasla iz minute u minutu.

Rukometaši Islanda napravili su veliko iznenađenje u susretu 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu, oni su u Budimpešti svladali Francuze 29:21 (17:10).

Iako su igrali bez čak osam igrača zbog zaraze koronavirusom, među kojima i najvažniji Palmarsson te prvi vratar Gustavsson, Islanđani su dominirali protiv favoriziranih Francuza od samoga početka.

Zahvaljujući fenomenalnom mladom vrataru Viktoru Hallgrimssonu te iznimno rasploženom šuteru Omaru Ingiju Magnussonu prednost Islanđana je rasla iz minute u minutu u prvom poluvremenu sve do 17:9 u 29. minuti, pa se na odmor otišlo sa 17:10. U nastavku je Island konstantno držao prednost između šest i devet pogodaka.

Magnusson je osam od svojih 10 golova postigao upravo u prvom poluvremenu, dok je Hallgrimsson upisao ukupno 15 obrana. Sjajan je bio i Viggo Kristajnsson s devet pogodaka.

Kod Francuza su Hugo Descat, Aymeric Minne i Nicolas Tournat postigli po pet golova.

Island je ovom pobjedom bodovno dostigao Francusku, obje reprezentacije imaju po četiri boda, kao i Danska koja od 20:30 igra protiv Hrvatske. Time se Hrvatskoj komplicira situacija jer više ne ovisi o sebi ni u teoriji.

lijede Nizozemci i Crnogorci s po dva boda nakon što su Nizozemci ranije u subotu u njihovom međusobnom susretu bili bolji s 34:30, dok je Hrvatska posljednja bez bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 2

RA
radolizem
09:26 23.01.2022.

Gledam tablicu i ne razumijem kakve veze ima pobjeda Islanda nad Francuskom s nama? Mi smo prvenstvo završili nakon poraza od Crne Gore (minus 6 golova), a ovo sve ostalo je samo borba od 9. do 12.mjesta. Ako pobijedimo Island i Nizozemsku možemo biti 9., ako izgubimo bit ćemo 12.

SE
Ser
20:11 22.01.2022.

Bitno da smo srbe poslali kuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije