Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladioničarski kutak

Irska je u posljednje dvije utakmice od Njemačke primila devet golova

Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL
14.10.2014.
u 10:00

Irci imaju tri pobjede u nizu, međutim Oman (2:0) i Gibraltar (7:0) nitko ne shvaća previše ozbiljno, ali treba istaknuti vrijednu pobjedu u Gruziji (2:1)

Njemačka je nakon naslova svjetskog prvaka u Brazilu odigrala tri utakmice, a slavili su tek jednom i to teškom mukom protiv Škota 2:1. Bolje od Elfa bile su Argentina (2:4) i Poljska (0:2). I dok poraz u prijateljskoj utakmici od gauča nije shvaćen tragično, poraz u subotu u Varšavi pomalo je neočekivan, piše Goal.

Nijemcima je to bio prvi poraz u povijesti od Poljske, a ujedno i prvi poraz u kvalifikacijama od listopada 2007. godine. Bila je to i prva utakmica nakon polufinala SP-a 2010. u kojoj Elf nije zabio gol u natjecateljskoj utakmici.

Pred njima je Irska. Iako je teško za momčad koja je u kvalifikacije krenula s dvije pobjede reći da će biti lagan zalogaj, povijest je na strani Elfa. Naime, Irci nikad u povijesti nisu slavili protiv Njemačke. Odigrali su pet međusobnih utakmica, Nijemci imaju tri pobjede, dok su dvije utakmice završile bez pobjednika. Ždrijeb ih je spojio i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a u Dublinu vjerojatno još uvijek odzvanja "šamar" od 6:1. U Njemačkoj je bilo "samo" 3:0 golovima Khedire, Schürrlea i Özila.

Kad se zna da će Nijemci htjeti dokazati da je poraz u Varšavi bio samo loš dan, a u uz to će imati vatrenu podršku navijača u Gelsenkirchenu, nekako sve upućuje da se Irskoj ne piše dobro.

Irci imaju tri pobjede u nizu, međutim Oman (2:0) i Gibraltar (7:0) nitko ne shvaća previše ozbiljno, ali treba istaknuti vrijednu pobjedu u Gruziji (2:1). Međutim, prije tih pobjeda, Irska je imala šest utakmica bez pobjede (tri remija i tri poraza). 

S priličnom sigurnošću možemo reći da će u Gelsenkirchenu pasti tri ili više gola te da će Njemačka napokon opravdati status svjetskog prvaka.

Ostale kladioničarske najave utakmica pročitajte na portalu Goal.com!

>>U posljednjih pet susreta Danske i Portugala samo jednom je bilo manje od tri gola

>>Sjeverna Irska nije ovako krenula od Bestove generacije iz 1968.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije