Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Inter bez poraza ove sezone u Ligi prvaka, poseban dan za Diega Simeonea

LaLiga - Real Madrid v Atletico Madrid
JUAN MEDINA/REUTERS
13.03.2024.
u 07:00

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka od 21 sat igraju Atletico Madrid i Inter te Borussia Dortmund i PSV

Ove srijede saznat ćemo posljednja dva putnika u četvrtfinale ovosezonske Lige prvaka. Od 21 sat u uzvratu osmine finala sastaju se Atletico Madrid i Inter (HRT2) te Borussia Dortmund i PSV (Arena Sport 3).

Atletico u teškoj situaciji

U ova dva susreta sve je otvoreno jer nijedna momčad nije napravila znatan odmak u prvim utakmicama. Inter u Španjolsku dolazi s minimalnom prednošću od 1:0. Marko Arnautović bio je čovjek odluke u prijašnjem susretu, sada neće jer je ozlijeđen, ali pozitivnom ishodu nadaju se Talijani bez obzira na sve.

Naime, momčad Simonea Inzaghija neporažena je u svih sedam utakmica Lige prvaka ove sezone, a statistika kaže da je Inter prošao kroz sedam od osam prethodnih nokaut faza elitnog natjecanja kada je pobijedio u prvoj utakmici. Zadrže li prednost sada, nerazzurri bi se treći put zaredom kvalificirali u četvrtfinale Lige prvaka, nakon sezona 2004./2005., 2005./2006. te 2009./2010., 2010./2011.

S druge pak strane, momčad Diega Simeonea ne oduševljava. Atletico Madrid je, od posljednjeg sraza s Interom, odigrao četiri utakmice i ostvario jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza. Među tom je statistikom i poraz, odnosno ispadanje u polufinalu Kupa kralja od Athletic Bilbaa. Iako Madriđani prolaze kroz tešku situaciju, bit će ovaj susret u Ligi prvaka poseban za trenera Simeonea kojemu će ovo biti 50. domaća utakmica u ovom elitnom natjecanju, što ga čini sedmim trenerom koji je postigao tu prekretnicu.

Ovo su moguće postave obiju momčadi po Uefinoj službenoj stranici:

Atlético Madrid: Oblak; Lino, Hermoso, Gabriel, Witsel, Marcos Llorente; Barrios, Koke, De Paul; Morata, Griezmann/Depay.

Inter: Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco; Thuram, Martínez.

Borussia D. se dokazala

U drugom susretu večeri Borussia Dortmund i PSV kreću od nule jer je prvi susret završio 1:1.

Zanimljivo, Borussia je pod vodstvom trenera Edina Terzića izgubila samo jednu od devet domaćih utakmica Lige prvaka (od Manchester Cityja u četvrtfinalu 2021.). Nijemci su europsku scenu ove sezone ozbiljno shvatili, preživjeli su skupinu smrti i osvojili neočekivano prvo mjesto, dalje ih zanima samo prolazak. No, PSV nije smiješan protivnik jer u nizozemskoj ligi s trenerom Peterom Boszom radi sjajne stvari. Momčad je prva na prvenstvenoj ljestvici s čak 10 bodova prednosti nad drugoplasiranim Feyenoordom.

Ovo su moguće postave obiju momčadi:

Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Süle, Hummels, Maatsen; Sabitzer, Can; Malen, Brandt, Sancho, Füllkrug.

PSV: Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Veerman, Tillman, Mauro Júnior; Bakayoko, De Jong, Lozano.

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije