Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ŠTETA

Ivan Mikulić propustio veliku priliku: U 14 sekundi ostao bez olimpijskog zlata

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
05.09.2021.
u 14:29

Paratekvando je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI.

Pretposljednjeg dana Paraolimpijskih igara u Tokiju Hrvatska je osvojila još dvije medalje, srebro i broncu. Ukupno smo osvojili sedam medalja, kao nikada do sada u povijesti. Paratekvondaš Ivan Mikulić propustio je veliku priliku za osvajanje zlatne medalje. U finalu kategorije preko 75 kilograma protiv Iranca Asghara Aziziaghadama vodio je sa 7:1, a onda je u 14 sekundi dozvolio suparniku da napravi devet bodova.

Uspio je Ivan pri kraju treće runde izjednačiti na 10:10, a 19 sekundi prije kraja Iranac je udarcem u tijelo osvojio dva pobjednička boda. Mikulić je u četvrtfinalu pobijedio Marokanca Rachida Ismailija s 28:11. Zatim je srušio prvog nositelja, Amerikanca Evana Medella s 28:9. Paratekvando je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI.

Imali smo jučer i tri atletska finala. Najveći uspjeh ostvario je Černi (28) koji je u kategoriji F33 osvojio broncu u bacanju kugle s rezultatom 11,25. Paraatletičar atletskog kluba OTOS Grubišno Polje otvorio je natjecanje hicem od 10,58, potom je kuglu bacio 11,01, potom u trećoj seriji 11,25, što je bilo dovoljno za preuzimanje trećeg mjesta. Do kraja je imao jedan neuspjeli pokušaj te hitac od 10,54.

– Iz Hrvatske smo otišli s 10,85, a ovdje sam bacio 11,25 i presretan sam. Osjetio sam na treninzima da bi to moglo biti dobro. Nisam želio razmišljati o mogućem plasmanu, samo sam želio baciti najdalje što mogu i uspio sam – kazao je Černi koji je sa šest godina obolio od bolesti distonije.

Do sada mu je najveći uspjeh bilo srebro na EP-u Berlinu prije tri godine te bronca ove godine na EP-u u poljskom Bydgoszczu.

– Dosta vremena proveo sam u pogrešnoj kategoriji, prije pet godina dobio sam novu kategoriju i u njoj sam napredovao. Pariz će biti brzo, sada ću još više gristi – dodao je.

Medalja se priželjkivala i u skoku u dalj, i to od Zorana Talića (31), vlasnika srebrnih odličja iz Londona (2012.) i Rio de Janeira (2016.). Međutim, ovoga puta nije uspio skočiti do medalje. Na koncu je zauzeo peto mjesto sa 6,82. Vladimir Gašpar (30), član AKOI Fortiusa iz Zadra, u svom premijernom nastupu na Paraolimpijskim igrama osvojio je sedmo mjesto u bacanju koplja u kategoriji F41, sportaša niskih rastom, s najboljim rezultatom sezone – 36,54.

Damir Bošnjak završio je nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojivši 32. mjesto u disciplini pištolj 50 m. Bošnjak je u kvalifikacijama imao 497 krugova, a za finale su trebala 532 kruga.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije