Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To nema nitko

Imamo najtrofejniji stožer! Čak 20 medalja na hrvatskoj klupi

Slavko Goluža, Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
15.01.2014.
u 08:00

Kao izbornik u vitrini ima tri bronce - olimpijsku iz Londona, s EP-a u Srbiji i SP-a u Španjolskoj, a kao trener u stožeru Line Červara još tri srebra

Stožer hrvatskih rukometaša najbogatiji je medaljama s velikih natjecanja od svih stožera na ovom Europskom prvenstvu. Izbornik Slavko Goluža kao igrač osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje (Atlanta i Atena) i zlato na SP-u u Portugalu, te srebra na SP-ima u Islandu i Tunisu. Na EP-u 1994. u Portugalu, kada je osvojena bronca, bio je član reprezentacije, ali nijednom nije bio u momčadi.

Kao izbornik u vitrini ima tri bronce - olimpijsku iz Londona, s EP-a u Srbiji i SP-a u Španjolskoj, a kao trener u stožeru Line Červara još tri srebra: dva s EP-a u Norveškoj i Austriji te jedno sa SP-a u Hrvatskoj.

Njegova desna ruka Zdravko Zovko, trener-savjetnik, kao igrač je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Los Angelesu i svjetsko srebro u Zapadnoj Njemačkoj, a kao trener vlasnik je svjetskog srebra s Islanda i europske bronce iz Portugala.

Trener vratara Valter Matošević ima ista zlata kao i Goluža te srebro sa SP-a na Islandu i broncu s EP-a u Portugalu. Sva su trojica naših trenera osvajači olimpijskih zlatnih medalja, štoviše imaju ih čak pet. Sveukupno su osvojili čak 20 medalja! Takav sjaj nema nijedan stožer!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije