Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'WUNDERKIND' BARCELONE

Ima odštetnu klauzulu od milijardu eura, tijekom utakmice je otišao na WC

LaLiga - FC Barcelona v Sevilla
ALBERT GEA/REUTERS
05.10.2023.
u 08:42

Yamal je u toj utakmici izabran u prvih 11 te tako postao najmlađi starter u povijesti Lige prvaka pretekavši start Nigerijca Celestinea Babayara za Anderlecht 1994. godine za samo tri dana. Yamal je sad rekorder sa 16 godina i 83 dana

Barcelonino čudo od djeteta, krilni napadač Lamine Yamal postao je dio rekordnih knjiga u srijedu na utakmici drugog kola Lige prvaka u kojoj je Barcelona slavila s 1:0 na gostovanju kod Porta.

Yamal je u toj utakmici izabran u prvih 11 te tako postao najmlađi starter u povijesti Lige prvaka pretekavši start Nigerijca Celestinea Babayara za Anderlecht 1994. godine za samo tri dana. Yamal je sad rekorder sa 16 godina i 83 dana.

Zanimljivo, top pet najmlađih startera čine samo igrači koji su u tim utakmicama nosili dresove Barcelone i Anderlechta (Lamine Yamal, Celestine Babayaro, Youri Tielemans, Ansu Fati, Anthony Yanden Borre).

No još je možda i zanimljivije te neobičnije ono što se Yamalu dogodilo tijekom same utakmice. Prilikom jednog prekida u 73. minuti Yamal je otišao u svlačionicu, a nakon nekoliko minuta nije ga bilo natrag na terenu te je trener Xavi potom napravio izmjenu.

- Lamine se osjećao loše. I prije utakmice mi je govorio da mu nije dobro. Bolio ga je želudac. Iskoristili smo prekid kako bi otišao na WC, ali nije mogao nastaviti s igrom - objasnio je trener Barcelone nakon utakmice.

Zanimljivo je napomenuti da je nakon prvih nekoliko odličnih igara u dresu kluba Barcelona na Yamala 'zalijepila' odštetnu klauzulu od milijardu eura, a valja dodati i da je Yamal već debitirao u dresu španjolske reprezentacije.

Barcelona je protiv Porta slavila pogotkom Ferrana Torresa u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena te nakon drugog kola ima maksimalnih šest bodova u skupini H. U prvom kolu su slavili s visokih 5:0 protiv belgijskog Royal Antwerpa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije