Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA STRUČNJAKA

Ikona Hajduka: Osjeti se da Ronaldo stari, naši nisu imali problem čuvati ga

(SP)CROATIA-SPLIT-FOOTBALL-UEFA NATIONS LEAGUE-CRO VS POR
Slavko Midzor/XINHUA/PIXSELL
18.11.2020.
u 09:47

- Mislim da smo jako pametno ušli u utakmicu. Malo nam je pomagao i loš teren, uzeli smo tu sredinu Portugalcima koji inače sve grade na pas igri. Po teškom natopljenom terenu i buri uzeli smo stvari u svoje ruke i bili puno konkretniji sve do isključenja - analizira Katalinić

Hrvatska je uspjela ostati u elitnoj skupini Lige nacija, ali je poražena na Poljudu protiv Portugala. To su dvije glavne vijesti, ali postoje i još neki važni temelji za razgovor koje nam je utakmica donijela: nevjerojatna partija Matea Kovačića, snalaženje Zlatka Dalića u 'krpanju' sastava, neuobičajeno slab Livaković i izrazito rani crveni karton Marka Roga (52. minuta).

To su samo neke od tema, a za Večernji list ih je po završetku utakmice prokomentirao legendarni hrvatski bivši vratar te poznati trener, Ivan Katalinić, čije je srce posebno blizu mjestu događanja, Poljudu.

- Mislim da je teško imati dobru reakciju na prvu kad izgubiš takvim pogotkom nakon pogreške u 90. minuti, ali treba se priznati da su dečki protiv Portugala ginuli na terenu. To se pogotovo vidjelo kad je Rog dobio crveni karton. Dečki su dali brzinu više, igrali su jedan za drugog, dali su više od svojeg maksimuma nakon ovog teškog ritma utakmica i treba to cijeniti. Pazite, ova ekipa je prvi put igrala zajedno, a igrali su jedan za drugoga kao braća. Primjerice, Škorić je uletio kao zamjena u zadnji čas i odigrao jako dobru utakmicu - započinje Katalinić.

U ovako napetoj utakmici dovoljno je da samo u jednom trenutku negdje nedostaje igrač, a Marko Rog je svojim drugim žutim kartonom neoprezno prekršivši Cristiana Ronalda osigurao da Hrvatskoj jedan igrač nedostaje više od 40 minuta.

- Crveni karton je odlučio utakmicu. Ne znam zašto Dalić nije razmišljao o mijenjanju Roga koji je već imao žuti, ali eto, neopreznost se dogodila i odmah su Portugalci okrenuli. Da nije bilo onolikog truda, volje i želje naših Portugal se tu mogao odvojiti.

Prije toga je sve išlo po planu i Hrvatska je u prvom dijelu zaista imala dobru igru.

- Mislim da smo jako pametno ušli u utakmicu. Malo nam je pomagao i loš teren, uzeli smo tu sredinu Portugalcima koji inače sve grade na pas igri. Po teškom natopljenom terenu i buri uzeli smo stvari u svoje ruke i bili puno konkretniji sve do isključenja.

Mateo Kovačić je u posljednja dva do tri mjeseca bio na velikom udaru kritika što se tiče nastupa u reprezentaciji iako pruža sjajne partije u dresu Chelseaja. Mislite li da su ga te kritike motivirale da konačno pruži neku odlučniju partiju u dresu Hrvatske?

- Kova je jedan velik radnik. Žao mi je što se njegov doprinos ne primijeti jer ne zabija, a da zaista gledate što radi na terenu vidjeli biste koliko je dobar. To se najviše vidi u engleskoj ligi.

Cristiano Ronaldo činio se 'ugašenim' tijekom cijele utakmice. Kako komentirate pristup Dalića i igrača u igri protiv ponajboljeg napadača svijeta?

- Ovako dobrom Portugalu s ovakvom dubinom više ni ne treba Ronaldo. Čak im i smeta. Nije toliko brz kao prije, nije aktivan u kontrama i igrači ga sve lakše hvataju. Osjeti se da stari. Naši nisu imali težak posao čuvati ga - zaključuje Katalinić.

 

Komentara 14

Avatar southman
southman
10:28 18.11.2020.

Na Ronaldu crveni, odmah zatim nakon njegovog slobodnjaka izjednačenje. Niti jedan duel jedan na jedan nije izgubio. I sa 35 na leđima još uvijek najbolji igrač Portugala. Da je barem nama jedan takav "starac " !

ST
Starotopoljanin
15:58 18.11.2020.

mile skoric mi se toliko svidio u igri,cudom je usao,a bio je jedan od najboljih igraca u reprezentaciji.skoricu samo naprijed i hrabro.

BI
billynik
12:29 18.11.2020.

Koji stručnjak, pa gdje ih nalazite, ovaj je gori od Mate Bilića ili kako se već zove koji se zahvaljuje Daliću nakon toliko poraza i primljenih golova. A sto se tiče Ronalda dovoljno je pogledati statistiku naravno Hajdukova “legenda” ima li koji da nije legenda, zna bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije