Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROBLEMI

Protivnici vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru bojkotiraju treninge i utakmice!

THE CANADIAN PRESS 2022-03-27
Foto: Nathan Denette
1/3
07.06.2022.
u 16:41

Predvodi ih kapetan Milan Borjan, a razlog su brojni financijski problemi, zbog kojih im kasne ili ne dolaze zarađeni honorari.

U redovima protivnika Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru 2022. nastali su problemi.

Naime, reprezentativci Kanade predvođeni kapetanom Milanom Borjanom trenutačno bojkotiraju treninge.

Zbog financijskih problema reprezentacija je otkazala treninge koji su bili na rasporedu ovog vikenda. Kako javlja tamošnji medij CBC, Kanada je u noći s nedjelje na ponedjeljak u jedan sat po hrvatskom vremenu trebala igrati prijateljski susret protiv Paname, no on je otkazan.

Ono što igrače muči jesu njihovi honorari.

Iz kanadskog su se nogometnog saveza oglasili i priopćili da rade na tome da "izjednače financijske kompenzacije za sve sudionike Svjetskog prvenstva".

Igrači, dakle, čekaju da im se osiguraju zarađeni honorari i zato odbijaju trenirati.

– Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava. Ako se mi igrači želimo pobrinuti za druge ljude, onda nam i savez u tome mora pomoći – rekao je 29-godišnji veznjak Toronta Jonathan Osorio koji je otkrio i da je jedan od problema u odnosima igrača i kanadskog saveza. Barem zasad, savez nije omogućio da se osigura put u Katar članovima obitelji igrača.

Dodajmo i da je Kanada drugi put u povijesti izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Posljednji put na svjetskoj su smotri bili 1986. godine.

>>> Slavlje hrvatskih navijača na Poljudu nakon gola Francuskoj

Ključne riječi

Komentara 1

JU
JustinCase
18:08 07.06.2022.

Nista bez balkanaca. Da je Ibra tamo sve bi ih samarao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije