Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Igrači PPD Zagreba u Parizu po osminu finala LP-a, ali morat će napraviti senzaciju

PPD Zagreb
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
01.03.2020.
u 10:20

Parižani više ne mogu do prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u četvrtfinale. To mjesto prepustili su Barceloni. Ipak, sigurno je da kod njih neće biti opuštanja. Prvi bod u francuskom prvenstvu izgubili su tek prije nekoliko dana u Nantesu. Nakon 16 uzastopnih pobjeda prvi put ove sezone odigrali su neodlučeno

Rukometaši PPD Zagreba danas će u Parizu (17 sati) pokušati nemoguće. Pobijediti najskuplju svjetsku momčad PSG i tako se plasirati u osminu finala Lige prvaka. Jer, među 16 najboljih momčadi vodi samo pobjeda.

– Pred nama je možda najveći izazov u ovom dijelu sezone. O kvaliteti Parižana ne treba puno trošiti riječi. Oni ne samo da su kandidati za završni turnir Lige prvaka nego su momčad koja može i osvojiti ovo natjecanje. No u sportu su iznenađenja uvijek moguća. Mi ćemo se boriti koliko nam suparnik dozvoli, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo – rekao je Matej Hrstić, lijevi vanjski plinara.

Parižani su u Ligi prvaka izgubili kod kuće četiri utakmice. Bilo je tu i nekoliko neodlučenih rezultata, a među momčadima koje barem jednom nisu napustile Pariz pognutih glava bio je i PPD Zagreb. Bilo je to 2016. godine, u uzvratu četvrtfinala kada je bilo 32:32.

– Svi znamo što nam današnja utakmica donosi. Nemamo što izgubiti, idemo odigrati opušteno pa što ispadne. Trebali bismo u napadu odigrati kao protiv Aalborga, kada smo imali jako mali broj promašenih napada i tehničkih pogrešaka – istaknuo je Ante Gadža, srednji vanjski zagrebaša.

Parižani više ne mogu do prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u četvrtfinale. To mjesto prepustili su Barceloni. Ipak, sigurno je da kod njih neće biti opuštanja. Prvi bod u francuskom prvenstvu izgubili su tek prije nekoliko dana u Nantesu. Nakon 16 uzastopnih pobjeda prvi put ove sezone odigrali su neodlučeno.

– Eto, došli smo polako do zadnjeg kola u skupini Lige prvaka. Bilo bi dobro da za kraj odigramo najbolju utakmicu. Pobjeda u Parizu zvuči nestvarno, ali barem moramo pokušati – rekao je kružni napadač Marin Šipić.

Veselin Vujović zna kako je to ne izgubiti u Parizu. Naime, on je sjedio na klupi PPD Zagreba već spomenute 2016.

– Ostali smo u igri za plasman u osminu finala i to je velika stvar. Igramo protiv momčadi koja je prepuna zvijezda. Cilj i motiv imamo, potrudit ćemo se da ih odmah na početku pritisnemo pa što na kraju ispadne. Hoće li pobjeda Zagreba u Parizu biti senzacija? Hoće. Je li bilo većih sportskih senzacija od naše pobjede u Parizu? Bilo je. Zar ispadanje Francuske i Danske u prvom krugu ovogodišnjeg EP-a nije senzacija? Dakle, može se – zaključio je trener PPD Zagreba.

>>> Pogledajte gostovanje srebrnih rukometaša na Večernji TV-u

Komentara 1

IT
I-To
17:14 01.03.2020.

izgöeda da neki od igrača od ppzagreb zaboravili glavu ponet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije