Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remi u Parku mladeži

Štimac: Kad sam vidio koliko Split oteže znao da će im se to osvetiti

Split - Zadar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
11.04.2015.
u 21:39

- Nogomet je pokazao da nije poštena igra, da ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Premda, Zadar je tražio taj bod, to im se mora priznati - rekao je Vulić

Kakva drama u Parku mladeži, Igor Štimac je već bio u konopcima, Zoran Vulić slavio je pobjedu, a onda se doslovno u posljednjoj sekundi dvoboja Splita i Zadra ukazala glava Jure Jerbića, koji je pogodio za konačnih 1:1 (0:0). Čekao se posljednji zvižduk, Zadar je izborio korner, Banović je ubacio, a kapetan gostiju Jerbić zatresao mrežu. 

- Kada sam vidio koliko igrači Splita zadržavaju igru u sebi sam rekao da će im se to osvetit. Samo sam priželjkivao da se primaknemo Splitovim vratima što je rezultiralo Jerbićevim golom. Split je bio bolji suparnik, ali ne treba zaboraviti da smo mi imali prvu prigodu. Zadovoljan sam rezultatom, svjesni smo da je Split jedna od najkvalitetnijih momčadi lige - kazao je Štimac.

Zadar je već bio potonuo, činilo se da je u bezizlaznoj situaciji, jer Split je od 82. minute, pogotkom Marka Roga, vodio s 1:0. I ne samo to, Split je bio bolja momčad, gol je i prije vodstva "crvenih" visio u zraku. Uostalom, vratar Matković bio je prvo ime utakmice, to dovoljno govori o dominaciji Splita u drugom dijelu. 

- Nogomet je pokazao da nije poštena igra, da ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Premda, Zadar je tražio taj bod, to im se mora priznati - rekao je Vulić

Iz prvog poluvremena valja upamtiti neiskorištenu prigodu Pešića, koji je išao sam na Zagorca. Pa čudesnu obranu Matkovića kada je ispred njega izašao Kvesić. U nastavku je Cikalleshi pogodio vratnicu... Bilo je svega u mini dalmatinskom derbiju, a rezultat se pozorno osluškivao u Rovinju, trenutnoj Hajdukovoj bazi. Kada su tamo čuli da je Split poveo, taj gol Zoran Vulić proslavio je trčeći kao nikada, lica su se dodatno smrkla. Susjedi iz Parka mladeži u tom trenutku bili su Hajduku na dva boda.

Zadru i dalje ostaje ostaje velika bitka za ostanak. 

- Premostili smo više od pola puta, ne zamaram se što drugi rade. Vjerujem u rad i odricanje, moji igrači ne pitaju za plaću, posvećeni su onome što treba napraviti. Mi smo druga momčad proljeća, to puno govori o kvaliteti rada i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Zadar je momčad koja ne gubi vjeru, to me čini sretnim kao trenera - rekao je Štimac.

>>Pamić srušio Hajduk, Istri drama i velika tri boda na Drosini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije