Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIPIK - HAJDUK 3:5

Ibričić sa četiri pogotka spasio od sramote

Senijad Ibričić
Pixsell
23.09.2009.
u 17:50

U prvom smo dijelu dominirali, no kasnije više nismo mogli izdržati tempo, rekao je trener Lipika Krešo Poleti...

Hajduk ide dalje. Mislili su hajdukovci, prošlogodišnji finalisti kupa, da će se samo prošetati Lipikom, ali su naišli na tvrd orah. Lipičanima je pripalo prvo poluvrijeme koje je završeno rezultatom 3:1 i koje će u tim krajevima dugo pamtiti, a bijelima drugo poluvrijeme za konačnih 5:3.

Više od dvije tisuće gledatelja iz cijele Slavonije, ali i tristotinjak torcidaša, uživalo je u pravom nogometnom paklu navijajući za svoje miljenike u prvom kolu Hrvatskoga kupa.

Iako je trener Reja izjavio da bi želio preko kupa izboriti Europu za iduću godinu, mogao bi to biti ipak trnovit put. Trener Splićana poštedio je glavne igrače, a šansu pružio Čopu, Smoji, Tičinoviću i Jertecu, što je poljuljalo brod, ali ne i slomilo. Lipičani su nastupili u standardnom sastavu, odlična je to momčad, koja je u dvije godine promijenila dvije lige i zaustavila se u 3. HNL - istok.

Pogodak za dobrodošlicu Splićanima je zabio Lipičanin Dario Šimunović u 24. minuti. Šimunovićevo djelo slobodno se može prozvati eurogolom, jer je gol zabio s dvadesetak metara.

Samo minutu kasnije, Zlatko Šepović, vratar domaćih, prekršajem je zaustavio Šerića, pa je sudac Ljubičić pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Ibričić, prvi put. A tada nastupa lipičkih deset minuta u kojih gol ponovo postiže Šimunović, ali i mladi Tomislav Baltić proslavivši se udarcem za pamćenje s dvadesetak metara. Već početkom drugog poluvremena, nakon bitnih izmjena, Hajduk se probudio iz sna, a posebice Ibričić koji je zabio tri gola zaredom.

– Dali smo sve od sebe, u prvom smo poluvremenu imali apsolutnu dominaciju na terenu i izbacili Splićane iz takta. U drugom poluvremenu nismo mogli više izdržati tempo – rekao je Krešo Poleti, trener Lipika.

Lipik-Hajduk 3:5

Igralište Lipika; gledatelja 3500

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) 6

POGOCI: 1:0 Šimunović (24), 1:1 Ibričić (26. 11m), 2:1 Šimunović (42), 3:1 Baltić (44), 3:2 Ibričić (54), 3:3 Ibričić (59), 3:4 Ibričić (70), 3:5 Vukušoć (75)

Igrač utakmice: Senijad Ibričić

Rezultati 1/16 finala Kupa:
Plitvica - Dinamo 0:4

MV Croatia - Rijeka 0:2

Lipik - Hajduk 3:5

Velebit - Varteks 0:2

Split - Slaven Belupo 0:2

Graničar - Osijek 1:3

Karlovac - HAŠK 3:0

Moslavina - Konavljanin 2:0

Orijent - Zagreb 1:2

Rudar (Labin) - Cibalia 5:2

Slavonac CO - Pomorac 1:5

Croatia Sesvete - Istra 0:1

Suhopolje - Inter 8:9 (2:2)

Nehaj - Segesta 0:1

Vinogradar - Međimurje 4:1

Belišće - Šibenik igraju 29. 9.

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:06 23.09.2009.

je*** klub kojem trećeligaš zabije 3 gola ha ha ha ha ha ha ha

OB
-obrisani-
19:34 23.09.2009.

....i onda se pitamo zašto ispadamo brzo od europskih klubova,nemogu ni s trećeligašima igrati,najbolje ukinuti međunarodne utakmice,da nas ne brukaju, to su samo razmažene zvijezde,treba ih spustiti na zemlju.

7E
7eleven
12:19 24.09.2009.

Bravo Sepane pozdravi Daria.S-Maria.M ..decki odigrali ste super tekmu protiv Hajduka,zamalo senzacija ,super utakmica zasluziliste puno postovanja samo tako nastavite.poz ciko puerto Rico

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije