Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan će otpasti

Ibrahimović: SP-u više trebam ja nego CR7, on je dosadan

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.11.2013.
u 13:03

– Slažem se s Ibrahimovićem, nepravedno je što se ove utakmice u Lisabonu i Stockholmu gledaju samo kao duel mene i njega, jer na travnjaku će zaigrati još barem 20-orica igrača – poručio je Ronaldo

Kada između dva voljena sina morate odabrati jednog, to je uvijek teška odluka. Tako će u sudaru Portugala i Švedske, odnosno Cristiana Ronalda (28) i Zlatana Ibrahimovića (32) biti mnogim nogometnim zaljubljenicima širom svijeta jer jedan od njih dvojice neće vidjeti Svjetsko prvenstvo. Najgore je sigurno njihovu sponzoru Nikeu koji će izgubiti kako god završilo.

Čak 24 gola u 17 utakmica

Naime, CR7 i Ibra dvojica su najvećih nogometnih manekena te sportske tvrtke, a gubitke zbog neodlaska jednog na prvenstvo brojit će u desecima milijuna. Prema procjeni marketinških stručnjaka, u Nikeu će ipak više navijati za Ronalda jer, ne bude li Portugalac na SP-u, izgubit će oko 40 milijuna eura, dok će u Ibrahimovićevu slučaju iznos biti otprilike upola manji.

Obojica su u velikoj formi – Cristiano je u 17 ovosezonskih utakmica zabio 24 gola, a Ibra u 16 utakmica 15 golova.

Trener Chelseaja Jose Mourinho izjavio je da bi puno veći gubitak za Svjetsko prvenstvo u Brazilu bilo neigranje Cristiana Ronalda.

– Bez njega bi nešto nedostajalo. Iskreno, Cristiano je najbolji igrač kojeg sam trenirao. Zapravo, on je najveći profesionalac među svim nogometašima svijeta – rekao je Mourinho logično izabravši svog sunarodnjaka Ronalda.

Ibrahimović se, naravno, ne slaže s trenerom Chelseaja.

– Cristiano je velik igrač, jedan od najboljih na svijetu, ali Svjetsko prvenstvo više treba mene nego njega. Zašto? Zato što Cristiano ne može unijeti toliko žara i strasti u nogomet kao ja. U odnosu na mene on je dosadan, predvidljiv igrač – izjavio je Ibrahimović i dodao:

– Portugal je favorit jer ima više dobrih individualaca, ali u Brazil će Švedska. Iako su mi 32 godine, u najboljoj sam formi u životu. Zato ne namjeravam propustiti Brazil.

Učiniti ga nervoznim

Iz portugalskog stožera jučer su pak poručili da će Ronaldo biti spreman za današnji dvoboj, da ozljeda stopala ipak nije toliko teška.

– Slažem se s Ibrahimovićem, nepravedno je što se ove utakmice u Lisabonu i Stockholmu gledaju samo kao duel mene i njega, jer na travnjaku će zaigrati još barem 20-orica igrača – poručio je Ronaldo i dodao:

– Mi smo favoriti, ali ne podcjenjujemo Švedsku, znamo da su jako opasni jer sjajno funkcioniraju kao momčad.

Švedski stoper Andreas Granqvist misli da zna kako će zaustaviti Ronalda.

– Ako treba, moramo ga čuvati i trojica i učiniti da što manje ima loptu u nogama. Tada će postati nervozan, a kada je takav, loše igra – smatra Granqvist.

U pet kvalifikacijskih ciklusa u kojima je sudjelovao Cristiano se s Portugalom uvijek plasirao na velika natjecanja, a Ibrahimović je pak u šest ciklusa propustio samo SP 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Nakon utorka netko će sigurno pogoršati taj skor. Nažalost...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije