Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA BUDUĆNOST

IAAF i dalje bez rješenja “slučaja Semenya”

Caster Semenya
AFP
11.03.2010.
u 17:35

Budućnost južnoafričke atletičarke Caster Semenyje i dalje je pod upitnikom nakon što je Međunarodna atletska federacija (IAAF) u četvrtak objavila kako zasad nema napretka u njezinu slučaju.

Riječ je, podsjećamo, o 19-godišnjoj 800-metrašici koja je senzacionalno osvojila zlato na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

IAAF je, međutim, već uoči finalne utrke zatražio da se Semenya podvrgne testitranju spola zbog naglog napretka rezultata i muškobanjastog izgleda. Rezultati testova trebali su biti objavljeni u studenome, no i četiri mjeseca kasnije iz IAAF-a nema nikakvih vijesti.

Ne čudi stoga da je ovaj slučaj bio jedna od najzanimljivijih tema na konferenciji za novinare dan uoči početka Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi. Predstavnici krovnog tijela svjetske atletike, međutim, nisu željeli ništa komentirati jer tvrde da slučaj još nije zaključen.

- IAAF i predstavnici Caster Semenyje još uvijek raspravljaju o pitanju koje se odnosi na njezino daljnje sudjelovanje u atletici. Zbog toga do daljnjega nećemo komentirati ovaj slučaj - kazao je glasnogovornik IAAF-a Nick Davies.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije