Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darijo Srna:

I prazan Poljud budi jaku emociju, na ovoj travi bio bih tehničar, a ne trkač

Darijo Srna
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.06.2015.
u 18:55

Da je ovakva trava bila na Poljudu kada sam bio klinac, bio bih tehničar, a ne trkač po desnoj strani, kaže Srna.

Stao je na vrata oružarnice u koju je toliko puta kročio... Na prsima veliko tetovirano Igor u bratovu čast. Darijo Srna milovao je poljudske zidove, vratio se na početke svoje karijere kada je kao dječak iz Metkovića stigao u Hajduk.

– Ajme, kakav je travnjak. Nikada nije bio takav. Dragi, letit ću... – nasmijao se u svojem stilu.

Glas mu je bio drugačiji, nježniji, bio je to onaj Srna iz kojeg izviru ljubav, sreća i zadovoljstvo. Zarazni osmijeh. I šala na svoj račun.

– Da je ovakva trava bila kad sam igrao u Hajduku, bio bih pravi tehničar, a ne trkač po desnoj strani – kaže Srna.

Otišao je pod tuš, kapetan je ispratio sve igrače iz svlačionice. I spremno stao pred mikrofone. Još jednom ponovio je kako uživa u Splitu. Rijetke su te utakmice Hrvatske u kojima je Srna bio na Poljudu. Kao kapetan vodio je momčad protiv Gruzije, igrao onu prijateljsku utakmicu protiv Švicarske...

– Prekrasan je osjećaj biti u Poljudu, puno me emocija tuče. Poseban je osjećaj istrčati u Poljud, pa makar bio i prazan. Užitak je doći u Split, veseli me spoznaja da su Hajduk i HNS našli zajednički jezik – rekao je Srna.

Igrači najmanje krivi

Maštao je o punim tribinama, o onom poljudskom grotlu koje je doživio protiv Gruzije, koje je doživljavao kao igrač Hajduka. Ali, ovaj put ništa od toga.

– Ta odluka o igranju bez gledatelja nevjerojatna je. Igrači Hrvatske i Italije najmanje su krivi, moglo je doći u obzir oduzimanje bodova ili velika novčana kazna, ali ovo nije ono ozračje koje smo željeli. Svima nam je žao što neće biti gledatelja, ali znamo da će biti uz nas – kaže Srna.

Talijani će zbog praznih tribina, u najmanju ruku, biti u ravnopravnoj poziciji. Srna i društvo neće čuti onaj huk s tribina koji bi ih pokrenuo u pravom smjeru.

– Prazne tribine bit će hendikep za nas, ali mi idemo napraviti dobar rezultat, napraviti još jedan korak prema plasmanu u Francusku – rekao je Srna.

Hrvatska bi pobjedom riješila sve dvojbe, pobjegla Italiji na nedostižnih pet bodova prednosti.

– Mi ćemo napraviti sve da se pobjedom oprostimo od sezone. Italija dolazi svjesna da nije baš u bajnoj situaciji – kazao je Srna.

U Milanu, u studenom, držali smo u konopcima trupe Antonija Contea. Na kraju je Italija bila sretna s bodom.

Kao trening-utakmica

– Sada će Italija biti drugačija nego u Milanu, ova utakmica nema veze s onom. U petak neće biti favorita, a što se atmosfere tiče, dvoboj će biti kao nekakva trening-utakmica – rekao je Srna, koji je tužan što neće biti gledatelja, a sretan što se ponovno igra u Splitu.

>>Slaven Bilić na Poljudu u lovu na Mandžukića

>>Rakitić u najboljoj momčadi Lige prvaka, a pogledajte kako su ga igrači dočekali u Splitu

Komentara 10

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
10:49 11.06.2015.

melinda ..a ja bih oduzeo hrvatsku putovnicu svima koji pišu REAGOVATO!Ograniči se u komentarima na Severinu ..to je u mentalnom smislu tvoj krajnji domet!

BR
braveheart11
21:30 10.06.2015.

E Melinda moja.... Tebi očigledno nije žao kad spominješ nešto u što niti sama ne vjeruješ. Sam dokaz da prva izazivas i vrijeđaš na nacionalnoj osnovi je to sto Hrvata nazivaš Australcem. To je kao da nacionalne manjine u Hrvatskojkoj nazivaš Hrvatima.Naravno tebi je to dopušteno jer živiš u vlastitom svijetu. No isto duboko sam uvjeren da su ti namjere čiste i da si svojim tekstovima popratila paljenje Hrvatskog barjaka na Marakani. Melinda.... smatram te najvećom Hrvaticom.

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
10:45 11.06.2015.

EUJanez...oooodličan komentar i posve u skladu sa tvojom inteligencijom!Hihihihihhi......Janezi i nogomet{plus skijanje} to je kao krava i balet!Hihihihihihihihihihih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije