Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sparing vaterpolista

Nova pobjeda hrvatskih vaterpolista nad Amerikancima.Sjajni Popadić upisao 12 obrana

Marko Prpić/Pixsell
21.12.2023.
u 22:29

Ni vratar Toni Popadić (12 obrana) ni naš najbolji strijelac Luka Bukić (pet pogodaka) nisu bili posve zadovoljni s izvedbama u dvjema pobjedama nad reprezentacijom SAD-e

I u drugoj pripremnoj utakmici za predstojeće Prvenstvo Europe, hrvatski vaterpolisti pobijedili su Amerikance (15:13). Ovom prilikom utakmica je igrana na Plivalištu Mladost, a hrvatski izbornik Ivica Tucak ovaj put je izvan momčadi ostavio Bijača, kapetana Krapića, Fatovića, Lazića, Bašića i Duževića.

Kada se činilo da bi ovaj ogled mogao završiti s većom razlikom nego prva (15:12), jer naši su u trećoj četvrtini vodili 11:5, Amerikanci su nam pobjegli u dvije kontre (Q. Woodhead, Irwing) i smanjili zaostatak (12:9). Kad se ukazala prilika za novi konkretniji rezultatski bijeg, kod 14:11, Butić nije iskoristio peteraca a u sljedećem napadu Bukić nije pogodio kod igrača više.

A kada se pak činilo da bi utakmica mogla završiti istim rezultatom kao i ona odigrana dva dana ranije na Plivalištu Svetice, Dodd je sa završnom sirenom zabio 13. američki pogodak. Sve to oneraspoložilo je vratara Tonija Popadića koji je kazao:

- Drugo poluvrijeme nikako nije dobro. Previše pogrešaka. Obrana mora biti bolja. Stali su nam u M zonu i stvarali probleme. Imamo puno za popraviti.

VEZANI ČLANCI:

Popadića nije oraspoložilo niti 12 obrana što je prilično dobar učinak za vratara:

- Nije bitan pojedinačni učinak, ovo je ekipni sport. Zanima nas samo da budemo svaki dan sve bolji, da tu prvu utakmicu Prvenstva Europe dočekamo spremni. A to ćemo moći ako podignemo obranu i donosimo bolje odluke u napadu. Bez obzira na pobjedu, ne možemo biti zadovoljni. Moramo tražiti više i bolje.

Slično je razmišljao i naš najbolji strijelac Luka Bukić (pet pogodaka):

- Nije ovo utakmica koju treba gledati kroz individualne učinke. Bitno je kako izgledamo momčadski. Amerikanci su nam dobro poslužili da vidimo gdje griješimo. Mislim da sve to bolje izgleda. U završnici jesmo primili nekih par lakih pogodaka koje nismo trebali ali to ide u dobrom smjeru.

VEZANI ČLANCI:

Koja je, onda, bila pouka ovi dviju utakmica s Amerikancima?

- Što bolje odgovoriti na presing koji će sigurno igrati suparnici u skupini, ponajprije Španjolci i Crnogorci. Dogodi nam se par žutih minuta, nedostatak koncentracije, opuštanje kada vodimo i to, te olako primljene pogotke, treba svesti na minimum - kazao je Bukić uz kojeg su pogotke postizali još i Butić (3), Marinić Kragić (3), Burić (1), Biljaka (1), Vukičević (1) i Vrlić (1).

U ovoj utakmici Hrvatska je imala jako dobru učinkovitost u igri s igračem više (10 od 14) dok su američki suparnici zabili devet pogodaka iz 16 pokušaja s igračem više.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije