Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčki kup

Huligani prekinuli finale, pištoljima prijetili VIP loži! (video)

AEK neredi (1)
Foto: Reuters
1/10
01.05.2011.
u 10:07

Huliganizam i nasilje na nogometnim stadionima i oko njih u grčkom nogometu više nisu nikakva vijest, no ovaj su put navijači AEK-a nadmašili sami sebe...

U prvoj od devet minuta sudačke nadoknade finala grčkog kupa između AEK-a i Atromitosa, pri vodstvu AEK-a 3:0, navijači toga kluba preplavili su teren prisilivši glavnog suca utakmice Tassosa Kakosa da odsvira kraj.

A onda je krenuo pakao. U bjesomučnom divljanju, navijači su napali igrače Atromitosa, koji su se morali i rukama i nogama braniti od huligana, a dio razbijačke povorke uputio se prema VIP loži, u kojoj su bile smještene obitelji Atromitosovih igrača.

Zasuli su ih svime što im se našlo pod rukom - kamenjem, bakljama, komadima ograde, a pojedini očevici tvrde da su neki navijači izvadili pištolje i uperili ih u prestrašene ljude u loži.

- Nikad u životu nisam vidio takvo što. Igrači su se morali boriti da bi spasili svoje obitelji. Navijači su mahali pištoljima prema njima - otkrio je trener Atromitosa Giorgos Donis.

Igrači Atromitosa držali su "prvu crtu obrane" svojih obitelji dok nije stigla specijalna policija, koja je pendrecima i suzavcem "uvjerila" huligane da uzmaknu.

Pola sata trajali su pregovori između dvije momčadi i vodstva Grčkog nogometnog saveza, hoće li se utakmica nastaviti još onih dodatnih osam minuta, no odustalo se iz praktičnih razloga - huligani su rasparali mreže na golovima, a teren je bio prekriven potrganim reklamnim panoima te stolcima.

- Ova utakmica unazadila je grčki nogomet za 100 godina - rekao je predsjednik Atromitosa Giorgos Spanos.

Grčka televizija javlja da su prije utakmice u gradu izbile tučnjave između AEK-ovih i Panathinaikosovih navijača.

Osvajanjem 14. kupa u povijesti i prvog od 2002., AEK je izborio kvalifikacije Europske lige, no pitanje je kako će Uefa reagirati na subotnje incidente.

Komentara 4

Avatar lastan
lastan
12:02 01.05.2011.

Hoće li UEFA sada i u Grčku poslati visoku delegaciju i zaprijetiti im izbacivanjem klubova i reprezentacije iz međunarodnih natjecanja?

MA
Majur
14:14 01.05.2011.

Da se ovo u Zagrebu,Sarajevu ili Beogradu dogodilo vec bi platini pjenio da se izbace te zemlje van.....nabijem te platini....

DU
Deleted user
16:50 01.05.2011.

Bizantinska posla. Oni gone kao stoka, tjeraju ih prizemni nagoni, polude, plahi su, jadni, primitivni, isto kao i srbi i ostalo bizantinsko pleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije