Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup

HTS: Odlučujemo mi, a ne Pilić i Srbi

'Srbija02_nnn_spo_070310'
'Photoshop'
09.03.2010.
u 08:30

- Teniski savez Srbije, ali i ITF, to smatraju susretom visokog rizika i moguće je da isključe Split, kaže Pilić.

Srbi ne žele u Davis Cupu igrati u Splitu! U šali bismo im mogli sugerirati da onda izaberu i podlogu. A možda mogu tražiti i da ne igra Čilić jer je - rođen u BiH, a ne u Hrvatskoj! A možda Nikola Pilić ipak zna nešto što mi ne znamo.

– Nisam siguran da će se dvoboj Hrvatska – Srbija igrati u Splitu, kako Zagorci kažu "to bumo još vidli". Bit će o tome dosta razgovora, jer Teniski savez Srbije i Međunarodni teniski savez (ITF) smatraju taj susret visokorizičnim. Zbog toga je moguće da predsjednik ITF-a Francesco Ricci Bitti isključi Split kao mogućeg domaćina (kao da će u Zagrebu publika Srbima pljeskati, nap. ur.).

Ljubo se psihički oprostio

- No, do te odluke ima još tri tjedna. Bude li meč igran u mome Splitu, sigurno neću ni doći na njega. Ako se, pak, bude igralo u Zagrebu, onda ću ga gledati uživo, no kao osoba sa strane, a ne kao službeni član srbijanske delegacije, s njihovim obilježjima – objašnjava Pilić te napominje:

– Bit će to jako atraktivan meč, sportski spektakl. Malu prednost dajem Srbiji, ponajprije zato što ima bolji par i boljeg trećeg igrača. Nemojte biti tako sigurni da će Ančić igrati u tom meču, neće mu biti lako vratiti se. Ljubičić? Dojam iz prijašnjih razgovora s njim sugerira da se on psihički već oprostio od reprezentacije. No, možda se u zadnji tren ipak predomisli – kaže Nikola Pilić.

Australci protiv Madrasa

U HTS-u ne žele da ih "sugestije" iz Beograda ometaju u normalnoj proceduri. 

– Nitko nam ne može nametati svoje želje. Taj će se susret igrati u gradu koji ponudi najbolje uvjete, a Split je uvijek aktualan. To je grad s velikom teniskom tradicijom, ima veliku dvoranu i doista ne vidimo niti jedan razlog da se taj susret ne igra u Splitu. Gdje god da se igra taj susret, rizik postoji, ali u Splitu su igrale mnoge srbijanske momčadi i nikakvih problema nije bilo.

- Split je, uostalom, i rodni grad Nikole Pilića koji je nama uvijek rado viđen gost. On možda ima nekih osobnih problema s time, ali u to neću ulaziti – napomenula je izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić, spomenuvši slučaj Australaca koji nisu željeli igrati s Indijom u Madrasu, ali ITF nije tražio premještanje dvoboja, nego je kaznio Australce zato što nisu došli na taj susret.

Ključne riječi

Komentara 50

ZO
ZoranMilic
11:43 09.03.2010.

Gde god budu igrali: Hrvatska ce biti porazena.

OB
-obrisani-
15:54 09.03.2010.

Ovo što piše mateja isto je kao kad bi Nijemci poslije 2. svjetskog rata postavljali Židovima uvjete pod kojima pristaju sa njima igrati. Srbiji bi - nakon zločina koje je napravila od 1991-9 – trebalo zabraniti sudjelovanje na sportskim natjecanjima dok ne isplati ratnu odštetu Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu.

SO
sotokuco
11:14 09.03.2010.

Ne znam kada je Split dobio veće komplimente od ovog da srbi ne žele igrati u njemu. To bi ja volio da oni kažu za svaki grad i naselje u Hrvatskoj. Neka bar od nekoga imaju straha u ovoj državi. Na žalost izgleda da je to samo Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije