Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO DO EURA

Hrvatska bi u dodatnim kvalifikacijama morala proći dvije reprezentacije, evo protiv koga može igrati

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska
Foto: Nick Potts/PIXSELL
1/9
16.10.2023.
u 10:15

Ako se Hrvatska ne plasira kao prva ili druga u skupini D, njezin put do Europskog prvenstva vodio bi preko dodatnih kvalifikacija koje smo izborili kroz Ligu nacija.

U nastavku kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo, hrvatska se reprezentacije dovela u nezahvalnu poziciju. Trenutačno se nalazi na trećem mjestu u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da postoji rizik od dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, ali također postoji šansa za osvajanje skupine.

Da bi Hrvatska izborila direktni plasman kao pobjednik skupine za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, mora se poklopiti nekoliko stvari. Prvo, vatreni moraju osvojiti šest bodova iz preostale dvije utakmice protiv Latvije i Armenije. Osim toga, Turska mora izgubiti od Walesa, dok Wales ne smije pobijediti Armeniju. Ako Hrvatska, Wales i Turska završe s istim brojem bodova (16), Hrvatska će biti najlošije plasirana zbog međusobnih susreta.

No, ako se Hrvatska ne plasira kao prva ili druga u skupini D, njezin put do Europskog prvenstva vodio bi preko dodatnih kvalifikacija koje smo izborili kroz Ligu nacija. U tom slučaju, Hrvatska bi započela svoj put utakmicom protiv Estonije. U drugom polufinalu Poljska bi se susrela s Ukrajinom, Finskom ili Islandom. 

Postoji i drugi scenarij u kojem Nizozemska zauzima treće mjesto u kvalifikacijskoj grupi B. Trenutačno  se nalazi na toj poziciji, iza Francuske koja je već osigurala svoje mjesto na Europskom prvenstvu te Grčke, koja ima tri boda više od Nizozemske, ali i jednu utakmicu više. U tom slučaju, drugi par u polufinalu dodatnih kvalifikacija bila bi Poljska i Nizozemska, a pobjednik tog susreta išao bi na pobjednika između Hrvatske i Estonije.

Polufinalne utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro održat će se 21. ožujka iduće godine, dok se finale igra pet dana kasnije, 26. ožujka. Domaćinstvo će se odrediti ždrijebom.

Standings provided by Sofascore

 

Komentara 12

Avatar FalusBonus
FalusBonus
11:11 16.10.2023.

Treba mjenjati stil igre, ovo je bilo mučenje i prava katastrofa

5S
505.scrtom
11:24 16.10.2023.

počinje lutrija.

ST
Staripurger2024
11:51 16.10.2023.

Nije ni prvi ni zadnji puta da se mučimo kroz kvalifikacije.Činjenica je da smo izgubili zadnje dvije utakmice i to sje zakompliciralo stvar, ali nije kraj svijeta. Glupo je sada tu nešto teoretizirati jer sve teorije padaju u vodu kadad počne tekma i na terenu se mora pokazati što se može ili ne. Ako se ne može uzeti 6 bodova Latviji i Armeniji onda nismo ni zaslužili kvalifikaciju.Teže je igrati pod presingom ali te dvije tekme za Vatrene u svakoj kombinatorici morale bi biti trening utakmice po svim parametrima.A Wels i Turska i njihove tekme ,to je sada lutrija predviđati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije