Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šprajcer: Igrači bez plaća neka idu na arbitražu

Hrvatskoj nogometnoj ligi prijete amaterizam i namještaljke

'20.11.2011., Rijeka - Nogometna utakmica 15. kola MAXtv Prve lige, NK Rijeka - NK Karlovac. Utakmica je zavrsila rezultatom 3:0 za Rijeku jer se igraci NK Karlovac nisu pojavili na utakmici zbog stra
'Goran Kovacic/PIXSELL'
22.11.2011.
u 10:39

Nisam igrače Karlovca nagovarao da ne putuju u Rijeku. Nije nam to bilo u interesu. Od HNS-a tražimo osnivanje garancijskog fonda za pomoć obespravljenim igračima – kaže Dario Šimić

Povjerenik Prve HNL Josip Brezni objašnjava proceduru u slučaju neodigrane utakmice Rijeka – Karlovac.

– Čekam pismeno očitovanje NK Karlovca, rok je utorak do 12 sati, nakon toga utakmica će biti registrirana 3:0 za Rijeku. Karlovac ima pet dana za podnošenje žalbe. Ako to ne učini, automatski ide prijava disciplinskom sucu, koji može Karlovčanima oduzeti i do šest bodova – kaže Brezni.

Najnovija dramatična situacija u klubovima otvara još neke nesportske aspekte. Primjerice, u financijski nesređenim klubovima moguća je amaterizacija ili poluamaterizacija, jer sasvim je izvjesno da nogometaši neće moći živjeti samo od nogometa. Pitanje je hoće li se za sljedeću sezonu skupiti i 12 profesionalnih klubova.

Tu je i nova opasnost od izleta u kladionice. Naime, tko kaže da igrači koji mjesecima nisu dobili plaće neće posegnuti za namještanjem utakmica.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Ključne riječi

Komentara 13

AU
autoritet
10:50 22.11.2011.

Amaterizam je ono što i trebamo, namještaljke su oduvijek tu i naši ligi i u engleskoj i u svakoj drugoj.

DU
Deleted user
11:33 22.11.2011.

Normalno da krade ko god stigne u cijelom svijetu... , a svi vide samo maminja. A on meće u svoj džep ali i kupuje igrače , daje plaću igračima i zaposlenicima... i koliko toliko održava stadion. Nedavno je pisalo da real već više od 47 godina nema pozitivan račun... , stalno je u minusu. navodno je sada to oko 140 milja eura... , pa mu niko ne zamjera. On kupuje najbolje igrače na svijetu održava onoliki stadion.... nek samo svaki treći gledatelj na stadionu ide pišati i pustiti vodu nakon pišanja i račun bi bio već nego što neki naši klubovi imaju godišnji prihod !!!!

SA
santos008
11:55 22.11.2011.

Moralo je biti ovako ,kad smo od Zagreba napravili Beograd a od Dinama Crvenu Zvezdu,samo u nesto bezobraznijem obliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije