Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŠTO SE KUHA

Hrvatskog hit-igrača gledaju iz PSG-a. Je li realno očekivati senzacionalni transfer o kojem se piše?

Lokomotiva i Rijeka sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
04.03.2024.
u 16:36

Da bi Toni Fruk zaista iz Rijeke otišao put Pariza trebalo bi se poklopiti puno toga. Prvo, na Kvarner mora aterirati zadovoljavajuća ponuda

Došao je tiho, ušao na prstima i uvukao se pod kožu riječke publike. Toni Fruk nadolazeće će subote proslaviti 23. rođendan, a uoči kojeg ga se povezuje s velikim Paris SG-om. Netko je, a radi se o X-stranici PSGInside-Actus, odnosno o portalu Les Transferts objavio da su za plemenitog veznjaka Rijeke zainteresirani s Parka prinčeva, i to već na ljeto, kada bi ih trebao napustiti motor momčadi, Kylian Mbappe

E sad, je li baš realno da Fruk odmah zaposjedne poziciju lijevog krila u pariškoj momčadi? Vjerojatno i nije, ali da se nešto "kuha", potvrđuju napisi drugog dijela francuskih medija koji svjedoče o tome da su skauti PSG-a već gledali mladog virtuoza u Rijekinu dresu. Prema nekim navodima, bili su pariški promatrači već na Maksimiru, gdje su Fruka gledali u derbiju s Dinamom. A gdje ima dima, jasno je da mora biti i vatre.

U Parizu će se odlaskom Mbappea sigurno osloboditi oko 150 milijuna eura godišnje za plaće igrača. Toliku je naime, godišnju gažu imao 25-godišnji Francuz, po dostupnim izvorima. Dio sredstava koji će im biti na raspolaganju, čelnici kluba planiraju uložiti u pojačanja, a Fruka potencijalno vide baš u toj ulozi. Po formi u kojoj igra ove sezone, po nastupima koje pruža, rekalo bi se da s njime ne mogu promašiti. Nastavi li sa sjajnim izdanjima, eksplodira li, bit će to pravi "bingo" za Francuze. Izglednija bi, međutim, bila ona po kojoj bi odmah otišao negdje na posudbu.

Fruk je trenutno po Transfermarktu odmjeren na 3.5 milijuna eura. U Rijeku je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s talijanskom Fiorentinom. Dakle, sve što za njega dobiju, na Rujevici će lako moći podvesti pod rubriku "zarada". Ponuda, ni iz Pariza, niti od igdje drugdje u Rijeku još nije stigla, što jasno, ne znači da neće. Prijelazni rok počinje tek 1. srpnja, a do tada se još stignu utvrditi želje i afiniteti svake zainteresirane strane u ovom poslu.

No dakle, lamentirati o tome kakva će biti eventualna ponuda PSG-a, bude li je uopće, nema nekog prevelikog smisla. Ono što sa sigurnošću možemo navesti jest to da će Rijeka nadolazećeg ljeta imati "sinje more" igrača u europskom izlogu. Nije to samo Fruk, tu su i Pašalić, Janković, Ivanović, Goda, Selahi, Galešić, Smolčić, a jasno i vratar Labrović kojeg se iz Rijeke "seli" već kroz nekoliko zadnjih prijelaznih rokova. Bit će zanimljivo vidjeti i s kakvim će fondom ponuda "udvarača" Rijeka baratati, nije isključeno da se na Rujevicu "spuste" kuverte teške ukupno desetak, pa i više milijuna eura. Hoće li među njima biti i pariška kuverta za otkup ugovora mladog Našičanina koji vrijedi do daleke 2027. godine, tek treba vidjeti.

Fruk je, notirajmo i to, vodeći asistent HNL-a ove sezone. Uz dva gola upisano mu stoji još i 11 asistencija, a to je brojka koja je respektabilna i u širim europskim okvirima. Važan kotačić u Rijekinoj šampionskoj borbi, sad se zna, već je raznim flomasterima podcrtan u skautskim bilježnicama najvećih klubova. Ponovimo, nije posve realno da Toni odmah upadne u prvih 11 Luisa Enriquea ili nekog sljedećeg trenera u PSG-u, ali - zašto ne? PSG je mamac za svakog igrača, a Fruk svakako ima kapaciteta da jednom za njih i zaigra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije