Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kranjčevićeva

Hrvatski ragbijaši kao Chelsea, pobijedili s igračem manje

Ragbi (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
28.04.2012.
u 16:28

Hrvatska ragbijska reprezentacija pred 3000 navijača u Kranjčevićevoj pobijedila je Maltu sa 31:16 (3:6) u Europskom kupu nacija skupine 2A.

Čak 21 poen za Hrvatsku ostvario je Jai Ayoub (sve iz kaznenih udaraca i pretvaranja), a po pet su još polaganjima pridodali Vinac i Mijić.

Zanimljivo, naši su nakon prvog poluvremena gubili 3:6, a od 38. minute bili su s igračem manje (isključen Draženović zbog obaranja suparničkog igrača u zraku).

- Bilo je jako teško igrati cijelo poluvrijeme s igračem manje. No, publika nas je ponijela dok smo ostajali bez snage - rekao je junak Ayoub i objasnio zbog čega igra za Hrvatsku:

- Majka mi je Hrvatica, a tata Libanonac, no odlučio sam igrati u kockastom dresu.

Prvu natjecateljsku utakmicu za Hrvatsku odigrao je Shane Vinec, Novozelanđanin hrvatskih korjena.

- U prvom poluvremenu napravili smo puno pogrešaka, no nakon razgovora s trenerom u poluvremenu smo proigrali - rekao je Vinec.

A čime ih je izbornik Yelavich pokrenuo u poluvremenu?

- Malo se izderao na nas, rekao nam da ne smijemo ovako loše igrati pred domaćom publikom - objasnio je Nik Jurišić.

Kapetan Tonči Buzov bio je presretan što je u Kranjčevićevu došlo čak 3000 navijača.

- Zbog njih smo ostavili srce na terenu, u ragbiju je jako teško igrati s čovjem manje 45 minuta. No, mi smo kao Chelsea, a naš izbornik je Di Matteo - našalio se Buzov.

Iduću utakmicu Hrvatska igra u subotu u gostima kod Litve, a za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija za ostanak u Diviziji 2A treba im pobjeda s barem četiri polaganja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije