Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI NOGOMET

Hrvatski prvak pokleknuo u grotlu srpskog prvaka

mali nogomet (1)
mnk fusio
03.10.2013.
u 08:51

- Odigrali smo vrhunsko prvo poluvrijeme, ali Ekonmac je na kraju zasluženo slavio - komentirao je Korab Morina

Zagrebački je Nacional ponovno poražen u Srbiji. I ovoga je puta domaćin, Ekonomac iz Kragujevca, svladao hrvatskog prvaka s identičnim rezultatom 4:1.   Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi i sa razlogom možemo reći da je domaća publika šesti igrač kluba iz Kragujevca.

Utakmica  je započela u vrlo visokom tempu, kako to i dolikuje futsalu. Domaći su navijači u početnim minutama utakmice u  potpunosti zasjenili glavne  aktere na parketu. Drukeri srpskog prvaka su od prve pa sve do zadnje  minute bili uz svoj voljeni klub. Treba istaknuti i pohvaliti  današnje  navijanje domaćih navijača.

Srpski Ekonomac je nakon početnog  ispitivanja snaga u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom. Kocić,  Surudžić i Fetić su u par navrata zamalo doveli svoj klub u  vodstvo,međutim odlični Žarko Luketin je bravuroznim obranama spriječio  navedene igrače da Ekonomac povede. Nekoliko je minuta Nacional bio u  podređenom položaju i grčevito se branio. Istaknimo i dvije sporne  situacije koje su se odigrale u Nacionalovom šestercu. Međutim, sudački  dvojac je ostao nijem na domaće proteste. Grdovićevi izabranici nikako  nisu mogli doći do daha, a kamoli da se složi akcija koja bi mogla  zapapriti srpskome prvaku. Uskoro su Fetić i De Souza zamalo bili kobni  za Nacionalova vrata,no rezultat na semaforu se nije mijenjao. Za stanje na semaforu pobrinuo se srpski reprezentativac Mladen Kocić. Navedeni  je igrač primio loptu na deset metara od gola i sjajnim ležnjakom  izbacio mladog Halilovića iz težišta i poslao loptu iza Luketinovih  leđa. Igrala se deveta minuta susreta.Nakon primljenog pogotka Nacional  je krenuo nešto žustrije prema vratima Ekonomca,no svaki njegov pokušaj  je bio ugušen bez većih problema. No, tada na scenu dolazi Korab Morina. Nakon pogreške srpske obrane,Korab sjajno krade loptu i znalački šalje  loptu u gol Ekonomca. Igrala se 11. minuta susreta.Uskoro je Nacional  zamalo i preokrenuo rezultat preko Kovača, no božica Fortuna nije bila  na strani hrvatskog prvaka. Stigao je period igre kada se Nacional  napokon oslobodio od srpskog protivnika i zaigrao onako  kako zna. Tada  je Ekonomac bio u podređenom, a Nacional u nadređenom položaju. Sa  miroljubivih 1:1 otišlo se na odmor.

Šestić je odmah po početku  drugog poluvremena opasno zaprijetio Ekonomcu, no mreža se nije  zatresla. Ratoborni kapetan Nacionala, Kujtim Morina, nezgodno reagira u jednoj situaciji i dovodi naviječe Ekonomca do neviđene euforije.  Ekonomac je poveo sa 2:1. Rakić i De Souza su bili u prilikama za  podebljenje vodstva, ali ratoborna Nacionalova obrana na čelu sa  Luketinom spriječila ih je u njihovim naumima. Robert Grdović je mnogo  rotirao sa jasnim razlogom-ekipa je trebala biti svježa kako bi se  oduprijela sjajnom Ekonomcu. Nacional je uskoro zamalo došao do  poravnanja preko Kovača. Patrik Drndić je sjajno probio lijevu stranu i  oštro ubacio loptu u samo srce šesterca,no Kovač nije realizirao sjajnu  priliku.Kako ne zabiješ,tada primiš. Kaže nepisano pravilo u futsalu.  Surudžić, bivši igrač Nacionala, iskoristio je pomutnju u gostujućoj  obrani i poentirao za 3:1. Uskoro stiže famozna 31. minuta susreta kada  lokomotiva ekipe, Korab Morina, dobiva direktni crveni karton. Sudac je  prenaivno reagirao i isključio Morinu koji to jednim dijelom nije  zaslužio (kasnije donosimo izjavu samoga Morine). Ekonomac je iskoristio Nacionalov hendikep i sa igračem više zabio pogodak preko Kocića za  vrlo visokih 4:1. Nacional je teško igrao bez Koraba Morine i više se  nije oporavio od hladnoga tuša koji su im priredili igrači Ekonomca.  Kocić je na kraju ujedno bio igrač koji je stavio točku na i.Utakmica je završila pobjedom Ekonomca. Napomenimo kako se zagrebački klub sjajno  borio sa srpskim prvakom u prvome poluvremenu, no u drugome poluvremenu  Nacional jei pak pokleknuo. Čestitke Ekonomcu na pobjedi. Sutra  zagrebački klub igra sa nizozemskim prvakom Eindhovenom u 20,30 i  pobjeda se nameće kao imperativ ako se želi izboriti ulazak u TOP 16.  Nacional to kvalitetom zaslužuje, ali teren je mjerilo.

U drugom susretu ove skupine nizozemski prvak Eindhoven pobjedio je  prvaka Norveške Vegakameratene rezultatom 3:0. U sutrašnjim susretima  sastaju se Ekonomac i Vegakameratene od 18:00 sati, dok naš prvak  Nacional igra sa Einhovenom od 20:30 sati.

- Mislim da smo odlično ušli u utakmicu i da smo iznenadili Ekonomac presingom.  Mišljenja sam da smo odigrali vrhunsko prvo poluvrijeme. Drugo smo  poluvrijeme napravili dvije greške koje su nas koštale poraza. Moj  crveni karton je regularan, no sudac je utjecao na to jer nije vidio da  me suparnički igrač šakom udario u vrat i taj čin nije sankcionirao.  Tada je uslijedio moj crveni karton. Ničime ne želim umanjiti pobjedu  Ekonomca jer su zasluženo pobijedili. Sutrašnja utakmica je odlučujuća  jer pobjedom otvaramo vrata u drugi krug elitnog natjecanja - komentirao je Korab Morina.

Kragujevac,Srbija
Dvarana \"Jezero\"
Broj gledatelja: 3000
Suci: Marc Birkett ( Engleska ), Aleksandras Sliva ( Litva )
Delagat: Pedro Dias ( Portugal )
Refree observer: Talal Darawshi ( Izrael )
 
STRIJELCI: 1:0 Kocić 9\', 1:1 Ko.Morina 11\', 2:1 Fetič 23\', 3:1 Surudžić 28\', 4:1 Kocić 31\'.

EKONOMAC KRAGUJEVAC: Aksentijević,Miodrag , Nikolić,Dušan , Fetić, Alen , Stojković,Miloš ,  De Souza,Daniel , Bojović,Vidan(C) , Surudžić,Borko , Kocić,Mladen ,  Vesić,Vladan , Simić,Miloš , Rakić,Stefan , Rajčević,Slobodan ,  Janjić,Slobodan , Momčilović,Nemanja

TRENER: Božović, Ivan

NACIONAL ZAGREB:  Luketin,Žarko , Hučić,Franko , Kubović,Bojan , Banek,Mislav ,  Horvath,Sven , Morina,Kujtim(C) , Suvajac,Donald , Morina,Korab ,  Kovač,Dino , Šestić,Dario , Leskovar,Igor , Ježić,Pavao ,  Halilović,Mislav , Drndić,Patrik

TRENER: Grdović,Robert

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije