Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆU KAUBOJI

Hrvatski kapetan najavio: Muče nas ozljede, ali dat ćemo sve za medalju

02.01.2021.
u 09:00

Hrvatska je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu 1995. godine na Islandu i odmah u premijernom nastupu osvojila srebrnu medalju. Od 1995. d0 2021. godine nisu propustili nijedan nastup na SP-ima

Rukometaši Hrvatske okupili su se jučer u Poreču gdje će odraditi završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Egiptu. Hrvatska je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu 1995. godine na Islandu i odmah u premijernom nastupu osvojila srebrnu medalju. Od 1995. d0 2021. godine nisu propustili nijedan nastup na svjetskim prvenstvima. Ukupno smo osvojili pet medalja, jednu zlatnu (2003.), tri srebrne (1995., 2005., 2009.) i jednu brončanu (2013.).

Posljednju medalju na svjetskim prvenstvima osvojili smo prije osam godina kada je na klupi Hrvatske bio Slavko Goluža. Na SP-u u Francuskoj 2017. bili smo jako blizu medalji, no svi se još uvijek dobro sjećamo tog nesretnog promašenog sedmerca za finale protiv Norveške...

Naši rukometaši dolaze u Egipat kao aktualni europski doprvaci, a Lino Červar, legendarni hrvatski izbornik, trebao bi se oprostiti od klupe Hrvatske, barem što se tiče svjetskih prvenstava. Sigurno je rukometašima velik motiv i sjajno izdanje rukometašica koje su potpuno neočekivano osvojile europsku broncu, svoju prvu medalju na velikim natjecanjima.

Njihova borbenost i sjajna atmosfera dobar su putokaz da i dečki nastave u istom ritmu. I da, nije tajna da smo među favoritima za medalju. Ždrijeb nas je pomazio i put prema polufinalu nam je otvoren. Jasno, trebat će nam barem jedna velika pobjeda nad Njemačkom ili Španjolskom u drugom krugu.

Izbornik Lino Červar napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na popis objavljen prije nekoliko dana. Reprezentaciji se priključio Lovro Mihić kao treće lijevo krilo, a s osnovnog popisa na listu pričuva prebačen je Josip Vekić. Na popisu se nalazi 21 igrač, a na njemu nema ozlijeđenih Igora Karačića i Luke Stepančića. Inače, zbog situacije s koronom, Svjetska rukometna federacija (IHF) odredila je da svaka reprezentacija u Egipat može dovesti 20 igrača.

– Koliko god čudno zvučalo, meni je 2020. godina jedna od najljepših. Krenuli smo s Europskim prvenstvom i srebrom, atmosfera je bila sjajna, euforija, navijači, stvarno nešto prelijepo. Zatim sam u četvrtom mjesecu osvojio naslov prvaka Njemačke s Kielom, vratili smo titulu nakon pet godina. I sad, kao šlag na kraju, osvojili smo Ligu prvaka. Nadalje, mislim da ste i vi čuli da imamo problema s ozljedama, ali nećemo se žaliti, mi smo uvijek jaki. Ne želimo ništa obećavati, osim da ćemo dati sve od sebe, a to je ono što ponavljamo svake godine. Naš prvi cilj je da prenesemo sva četiri boda iz grupe, a onda što bude, ne smijemo i nećemo nikoga podcjenjivati – istaknuo je Domagoj Duvnjak.

Zlatko Horvat propustio je zadnju akciju reprezentacije, susret s Mađarskom u EHF Europskom kupu ali spreman je za SP.

– Jedino što se razlikuje u odnosu na dosad su testiranja i nošenje maski, ali u globalu prvi mjesec je za sve nas više-manje isti. Svi mlađi igrači su odlični igrači koji imaju veliku perspektivu i koji će pomoći ovoj reprezentaciji, a jednog dana sigurno biti i nositelji. Idemo u Poreč, trenirati i pripremiti se najbolje što možemo – istaknuo je Horvat.

Hrvatska reprezentacija u sklopu završnih priprema uz treninge će odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa protiv Španjolske. Prvi je u Poreču 5. siječnja u 17.15, a uzvratni 9. siječnja u Madridu u 18.00 sati. U Poreču će se u poluvremenu susreta Hrvatska – Španjolska održati i kratka završna svečanost izbora najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudaca Hrvatske za 2020. godinu. Nakon povratka iz Madrida reprezentacija će dva dana boraviti i trenirati u Zagrebu te 12. siječnja otputovati u Alexandriju. Hrvatska se u prvom krugu Svjetskog prvenstva nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Tim redoslijedom će se i igrati susreti – 15. siječanj Japan, 17. siječanj Angola, 19. siječanj Katar. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije