Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Hrvatski i slovenski rukometni olimpijci zaigrali u čast Puca

puc (1)
Foto: Večernji
1/3
05.11.2011.
u 21:48

Na neki način memorijalnu utakmicu za Iztoka Puca odigrali su u Celju nekadašnji rukometaši Hrvatske i Slovenije.

Članove hrvatske olimpijske rukometne reprezentacije iz Atlante 1996., koja se okitila zlatnom medaljom na tom natjecanju, te članove slovenske olimpijske rukometne reprezentacije iz Sydneya 2000. (osmi na tim Igrama) u Celju je okupio Iztok Puc, nedavno preminula legenda, u čiji čast je odigrana prijateljska utakmica bivših olimpijskih selekcija.

U susretu olimpijaca u celjskoj dvorani Zlatorog, koji je pratilo više od 4000 gledatelja, Slovenci su bili bolji od Hrvatske 29:25 (14:13), a puna dvorana mogla je uživati u majstorijama Pungartnika, Lubeja, Saračevića, Kljajića, Ćavara...

- Ovdje smo zbog Iztoka Puca. Gdje god je došao, povezivao je ljude, pa tako i nas na ovoj utakmici. Igrao je za Sloveniju, Hrvatsku... Bio je naš, zajednički i ponosni smo na njega. Dok god živimo, igramo i pratimo rukomet, on će uvijek biti u našim srcima i sjećat ćemo ga se. U biti neće potpuno nikad ni otići - rekao je nakon utakmice dugogodišnji kapetan slovenske reprezentacije i Pucov cimer Uroš Šerbec.

- Utakmica je bila teška, jer svi imamo malo više kila. Žalosno je što smo se okupili baš iz tog razloga, ali je dokaz kako smo svi voljeli Iztoka. To je najmanje što smo mogli učiniti za njega. Ako vam počnem pričati što smo sve zajedno prošli to bi moglo trajat danima - kazao je Neno Kljajić, koji je uzeo olimpijsko zlato zajedno s Iztokom 1996, te naglasio:

- Bio je veliki igrač, jedan od najvećih. Ali prvenstveno je bio vrlo dobar čovjek.

Sastavi:

Slovenija: Pušnik (4 obrane), Lapajne (1 obrana), Imperl (4 obrane); Bedekovič 5, Cvijič 2, Jovičič 5 (2), Kastelic 3, Likavec 2, Pungartnik 4, Lubej 4, Tomšič 2, Šavrič 1, Šerbec 1. Izbornik: Leopold Jeras.

Hrvatska: Matošević (4 obrane), Vujović (5 obrana); Jović, Šujster 3, Franković 2, Saračević 6 (1), Gudelj, Jelčić 1, Bilić 5, Kljajić 3, Obrvan, Ćavar 4. Izbornik: Zvonimir Lukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije