Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni SP

Hrvatski gluhi rukometaši su svjetski prvaci treći put u nizu! U finalu pala Njemačka

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih osvojila naslov Europskih prvaka
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
16.07.2023.
u 09:41

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Hrvatskoj s osvojenih osam olimpijskih medalja od kojih pet zlatnih, jedna srebrna i dvije bronce

Hrvatska rukometna reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu za osobe s oštećenim sluhom, koje je završilo u Danskoj, osvojila zlatnu medalju pobijedivši u finalu Njemačku s 28:22..

Svjetsko prvenstvo održava se od 2014. godine, a prvi svjetski prvak bila je Hrvatska. Isti uspjeh ponovili su i 2018. godine, tako da je ovo njihov treći uzastopni naslov.

26.06.2021.,Zagreb - Finale Europskog prvenstva reprezentacija gluhih u rukometu : Hrvatska - RusijarPhoto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Oliver Lušić je s osam golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a u strijelce su se još upisali Bošnjak, Florijan Kolarić, Ilija Perak, Vučak, Glumac i Mateo Perak. Sjajan je bio vratar Bruno Varšić koji je osim odličnih obrana postigao i 2 pogotka.

Tomislav Bošnjak najbolji je strijelac turnira s 44 postignuta pogotka, dok je Bruno Varšić proglašen najboljim vratarom. Njih dvoje ujedno su uvršteni u najbolju sedmorku turnira. Najboljim igračem proglašen je Joerg Tomaschewski, igrač Njemačke.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Hrvatskoj s osvojenih osam olimpijskih medalja od kojih pet zlatnih, jedna srebrna i dvije bronce.

Na europskim prvenstvima imaju pet zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu sada imaju osvojena tri zlata.

Hrvatsku su predstavljali: Ivica Terzić, Žiga Bedenik, Bruno Varšić (vratari), Antonio Rozić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Florijan Kolarić, Tomislav Bošnjak, Pero Jukić, Jakov Kolarić, Leonardo Vučak, Patrik Radić, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Vedran Jakovljević i Marjan Turković. Članovi stručnog stožera bili su izbornik Mario Sirotić, kondicijski trener Jakov Previšić, maser Marinko Smolčić, fizioterapeut Martin Berisha i vođa puta Marijo Lušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije