Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mediteranske igre

Hrvatski gimnastičari pomeli konkurenciju! Ovakva se dominacija rijetko viđa

Osijek:  Prvi dan kvalifikacija na Dobro World cup Osijek 2021.
Davor Javorovic/PIXSELL
29.06.2022.
u 21:35

- Izvan sebe sam. Ne mogu vjerovati da mi se ovo trenutno događa. Nakon najnapornijeg dijela sezone ikada i nakon zlata sa Svjetskog kupa u Kopru i srebra u Varni, sada nosim doma u Hrvatsku novo zlato. Evo me sa suzama u očima.

Hrvatski gimnastičari Mateo Žugec i Jakov Vlahek osvojili su zlato i srebro u vježbi na konju s hvataljkama na Mediteranskim igrama u Oranu.

Mladi, 20-godišnji Žugec je postao prvak Mediterana s ocjenom 14.250 u finalu, dok je 24-godišnji Vlahek do srebra stigao sa 14.150. 

Varaždinac će ostati upamćen kao prvi hrvatski gimnastičar koji se okitio naslovom prvaka Mediterana.  

- Izvan sebe sam. Ne mogu vjerovati da mi se ovo trenutno događa. Nakon najnapornijeg dijela sezone ikada i nakon zlata sa Svjetskog kupa u Kopru i srebra u Varni, sada nosim doma u Hrvatsku novo zlato. Evo me sa suzama u očima  - emotivan je bio Mateo Žugec nakon finala u kojem je nastupio kao posljednji, osmi.

- Finale je bilo jako konkurentno, svi dečki su ušli u finale s visokim ocjenama i znao sam da ću morati ponoviti nastup iz kvalifikacija da osvojim medalju. Jakov je išao prvi, on je probio led i odmah dobio 14,150. Kad sam saznao da ima medalju u rukama, znao sam da moram dovršiti taj posao, jer Hrvatska zaslužuje dvije medalje na Mediteranskim igrama. I eto, dobio sam 14,250, osigurao zlato. Nakon svega, nakon bolova u zglobovima... Već tjedan dana se bavim zglobovima, hvala fizioterapeutu koji je puno pomogao, bez njega to ne bi bilo moguće. Niti bez podrške koju imam od strane moje obitelji i prijatelja. Hvala svima koji su bili uz mene. Nosim vam zlato - poručio je 20-godišnji član GK Vindija.

Zagrepčanin Jakov Vlahek ušao je u društvo slavnih prethodnika koji su se s mediteranskih igara vraćali sa srebrnom medaljom oko vrata, a to su bili Aleksej Demjanov (1997., karike), Filip Ude (2009., tlo), Robert Seligman (2013. i 2018., konj s hvataljkama) i Mario Možnik (2013., preča).

- Jako sam zadovoljan svojom izvedbom u finalu, dobru vježbu sam napravio. Ne mogu se žaliti. Htio bih čestitati Mateu. Stvarno smo zasluženo bili prvi i drugi. Definitivno dva najkvalitetnija konjaša danas u finalu. Bilo je jako finale, mrtva trka do kraja, blizu su bile sve ocjene. Ja sam zadovoljan, idemo malo proslaviti, onda se vratiti doma, malo se odmoriti i nastaviti s pripremama za drugi dio sezone - izjavio je član ZTD Hrvatski sokol.

S hrvatskim konjašima na postolju je s broncom oko vrata stajao Turčin Ferhat Arican (14,000), osvajač olimpijske bronca na ručama iz Tokija.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:59 29.06.2022.

Čestitke!

JA
Jania
09:01 30.06.2022.

Bravo, svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije