Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMIZAM NA VRHUNCU

Martić: Nije me bilo iz različitih razloga, ali sad se veselim timskom ozračju

Tennis: BNP Paribas Open-Day 7
Foto: Jayne Kamin-Oncea/REUTERS
1/4
08.04.2022.
u 14:50

Moramo ovom turniru pristupiti najozbiljnije, mislim da zaslužujemo razinu više i da se možemo boriti za svjetsku skupinu - kazala je izbornica Majoli kojoj će ovo biti jubilarni 10. pokušaj da našu reprezentaciju izvadi iz "bunara" Euroafrčke skupine

Najbolje hrvatske tenisačice otputovat će danas u tursku Antalyju gdje ih od 11. do 16.travnja očekuje nastup na turniru Prve skupine Kupa Billie Jean King. Ukupno će na tom turniru nastupiti 11 reprezentacija koje će se boriti za tri mjesta koja vode dalje. Naša je vrsta u skupini B u kojoj su još Švedska, Austrija, Gruzija, Slovenija i Bugarska. Cilj nam je biti prvi u skupini i tako se izravno plasirati u viši razred ili barem osvojiti drugu poziciju koja nudi dodatni meč za treće mjesto na turniru i također prolazak.

Marčinko je osvježenje

Tim povodom u prostorijama HTS-a u Gundulićevoj ulici organizirana je konferencija za novinare na kojoj su uživo govorile izbornica Iva Majoli i jedna od igračica Tara Würth, dok su Petra Martić i Donna Vekić bile nazočne putem videolinka. Ana Konjuh nije stigla na konferenciju za novinare (zrakoplov joj je malo kasnio), dok je Petra Marčinko igrala osminu finala na ITF-ovu turniru tenisačica u Oeirasu.

- Drago mi je da smo napokon sve na okupu, samo nam se Darija Jurak nije mogla pridružiti i to iz zdravstvenih razloga. Format natjecanja je nešto drugačiji, malo i zahtjevniji, mi smo po imenima jedni od favorita, ali kao što znamo, u sportu su iznenađenja uvijek moguća. Zato moramo ovom turniru pristupiti najozbiljnije, mislim da zaslužujemo razinu više i da se možemo boriti za svjetsku skupinu - kazala je izbornica Majoli kojoj će ovo biti jubilarni 10. pokušaj da našu reprezentaciju izvadi iz "bunara" Euroafrčke skupine.

Nadajmo se da će joj napokon to i poći za rukom, a ohrabrenje nam daje činjenica da su se ovaj put odazvale sve naše najbolje igračice, pa i Petra Martić koja je posljednji put nastupila za reprezentaciju 2014., a 2020. se na neki način i oprostila od reprezentacije.

07.04.2022., Zagreb - Konferencija za novinare hrvatske zenske teniske reprezentacije. Iva Majoli i Tara Wurth. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

I zato smo pitali izbornicu kako je uspjela privoljeti Petru da se ponovno vrati.

- Petru jako cijenim, ona je posljednjih godina imala i zdravstvenih problema što moramo uvažiti, ali razgovarale smo na početku godine na turniru u St. Peterburgu, a i inače smo u stalnom kontaktu, i dogovorile smo njezin priključak reprezentaciji. Nadam se da ćemo na najbrži mogući način doći do Svjetske skupine, a poslije ćemo se možda i veseliti kao u Davisovu kupu - najavila je Iva, dodavši još po neku opservaciju i o ostalim igračicama:

- Marčinko je jedno veliko osvježenje i sigurno će dobiti priliku u nekim mečevima. Donna i Ana se vraćaju nakon ozljeda, a povratak je dug. Svi očekuju rezultate odmah, ali to ne ide tako. Vjerujem da će svim našim igračicama ovo biti dobra priprema za nastavak sezone na zemlji. One uvijek ginu kad igraju za reprezentaciju, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put.

Forma ide nabolje

Petra Martić javila se iz Splita i ovako je objasnila svoj povratak u nacionalnu vrstu:

- Nisam dugo igrala za reprezentaciju iz različitih razloga, ali vjerujem da će ovo biti novo osvježavajuće iskustvo. Veselim se tom ozračju, timskoj potpori... Pripreme idu dobro, a i zdravlje je manje-više u redu. Treniram ovaj tjedan na zemlji, to je uvijek bila moja najdraža podloga. Forma ide nabolje, ali nije se to vidjelo odmah jer nisam uspjela spojiti neke pobjede. U Indian Wellsu sam dobila nekoliko teških mečeva i sve je krenulo meni na ruku - rekla je Martić potvrdivši mišljenje da je ovo naša najjača reprezentacija posljednjih godina:

March 13, 2022 Petra Martic of Croatia returns a shot against Emma Raducanu of Great Britain during the 2022 BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden in Indian Wells, California. Mandatory Photo Credit: Charles Baus/CSM. Photo via Newscom Photo: Charles Baus/NEWSCOM
Foto: Charles Baus

- Zasigurno jest, plasmani sami govore. Odlično je da ćemo napokon zaigrati u najjačem sastavu, skupina je teška, igra se puno mečeva, ali imamo širok krug igračica i to smanjuje pritisak. Mislim da imamo odličnu priliku da prođemo dalje.

- Puno nam znači Petrin povratak, iza nje je veliko iskustvo. Morat ćemo odigrati pet mečeva u šest dana, ali osjećam da ćemo biti pravi tim, cure su složne, bit ćemo kao jedna obitelj i mislim da će se to vidjeti na mečevima - zaključila je Majoli.

 

Komentara 1

PU
purgar
17:09 10.04.2022.

ako gđa. Majoli želi dobro Hrvatskoj i tenisačicama treba pod hitno podnijeti ostavku , a ne da 10 godina živi na našoj grbači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije