Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatske odbojkašice bile na samo dva poena od pobjede, ali na kraju upisale treći poraz

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Izrael
Dubravka Petric/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.08.2023.
u 22:13

Suparničke blokerice su uspjele zaustaviti 20 hrvatskih napada, dok su Hrvatice to uspjele učiniti samo šest puta i u tome leži ključ poraza pomlađene hrvatske reprezentacije

Hrvatske odbojkašice doživjele su i treći poraz na Europskom prvenstvu, a u utakmici 3. kola skupine B svladale su ih reprezentativke Bosne i Hercegovine s 3-2 (-19, 18, -20, 24, 15-6) nakon dva sata i osam minuta borbe.

Nakon što su osvojile prvi i treći set, a izgubile drugi, hrvatske reprezentativke bila su dva poena od pobjede u četvrtom setu (23-23), ali suparnice su na kraju osvojile najizjednačeniju dionicu meča s 26-24 i potom bile nadmoćne u petom setu.

Odlučujuću dionicu meča bosansko-hercegovačka reprezentacija je otvorila s 5-0, iskoristivši loš prijem kod Hrvatica te loše pripremljene napade koji su uglavnom završavali u čvrstom bloku. Izbornik Ferhat Akbas pokušao je uvjeriti svoju ekipu da može doći do preokreta, ali u tome nije uspio.

Suparničke blokerice su uspjele zaustaviti 20 hrvatskih napada, dok su Hrvatice to uspjele učiniti samo šest puta i u tome leži ključ poraza pomlađene hrvatske reprezentacije.

Božana Butigan je donijela 15 poena, Andrea Mihaljević 14, Martina Šamadan 13, a Lucija Mlinar 12 za Hrvatsku. Kod pobjednica najbolje su bile Dajana Bošković s 18, Edina Begić sa 16 i Ajla Paradžik s 15 poena.

Nakon nepotpunog trećeg kola Bugarska je vodeća sa šest bodova iz dva nastupa, dok ih BiH ima četiri iz tri utakmice. Italija ima tri boda s otvaranja prvenstva, a isto toliko je skupila i Rumunjska iz dva nastupa. Švicarska ima jedan bod iz jedne utakmice, a na začelju je Hrvatska s jednim bodom iz tri nastupa.

Hrvaticama slijede dva dana za odmor, treninge i selidbu u Torino, gdje će odigrati preostale dvije utakmice u skupini, u ponedjeljak (21 sat) protiv Švicarske te u srijedu (21 sat) protiv Italije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije