Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA OI

Hrvatska želi najmanje dvojicu u Tokiju

Tin Srbić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.02.2019.
u 18:24

Spreman jesam, nemam nikakvih problema s ozljedom i jedva čekam nastup – rekao je Tin Srbić koji marljivo trenira u staroj dvorani Sokola.

Tin Srbić, svjetski prvak na preči iz 2017. godine, sljedeći tjedan odlazi u Australiju, točnije u Melbourne, na prvi ovosezonski Svjetski gimnastički kup.

– Spreman jesam, nemam nikakvih problema s ozljedom i jedva čekam nastup – rekao je Tin Srbić koji marljivo trenira u staroj dvorani Sokola.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Gimnastički dom u Lučkom još uvijek čeka dolazak novih sprava i, kako stvari trenutačno stoje, gimnastika bi se trebala tamo useliti negdje u ožujku.

– Svjetski kup jedna je od prilika da se izbore Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Nakon osam natjecanja pobjednik na svakoj spravi ide u Tokiju. Ove sezone je ukupno sedam Svjetskih kupova, a računaju se rezultati i sa Svjetskog kupa koji je krajem prošle godine bio u Cottbusu. Tamo sam bio drugi. Naravno, ako ne uspijem otići na Igre kroz svjetske kupove, onda je nova i možda bolja prilika na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Stuttgartu – rekao je Srbić.

Tin Srbić
1/4

A sa Svjetskog prvenstva tri finalista po svakoj spravi izborit će Tokio. To je puno bolja prilika za tri naša aduta – Srbića, Udea i Seligmana.

U prijevodu, tko se od njih trojice plasira u finale SP-a, taj će biti korak do Tokija. Nikad na Olimpijskim igrama Hrvatska nije imala dva muška predstavnika, a kamoli tri.

Jedini koji iza sebe ima nastupe na Igrama je Filip Ude. Sudjelovao je an igrama u Pekingu 2008., Londonu 2012. i Riju 2016. godine. Najveći mu je uspjeh srebrna medalja iz Pekinga 2008. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije