Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALISTI VLADAJU

Hrvatska vodi rukometnu veliku četvorku

Hrvatska Poljska
Foto: Reuters (Ilustracija)
24.01.2014.
u 09:00

Danski rukometni savez ima budžet od desetak milijuna eura. Nešto manji ima francuski i španjolski savez. Hrvatska? Niti dva milijuna eura.

Od stotinjak ispitanika koji se imalo razumiju u rukomet, njih 80 bi bez razmišljanja prognoziralo da će u polufinalu EP-a igrati Francuska, Španjolska, Danska i Hrvatska. To su četiri reprezentacije koje stalno igraju završnice na velikim rukometnim natjecanjima, stalno osvajaju medalje i tek su rijetke reprezentacije koje se povremeno umiješaju, poput Švedske ili Islanda, među tu veliku četvorku svjetskog rukometa.

I premda je Francuska od 2003. osvojila šest zlata (mi dva), Hrvatska je najveća konstanta jer od 15 natjecanja u 13 je ušla u polufinale. A zanimljivo je da su samo jednom dosad te četiri reprezentacije igrale u polufinalu: na EP-u 2006. Na ostalim se natjecanjima ušuljao neki ‘uljez’...

Hrvatska od te četiri reprezentacije ima najslabiju ligu, najmanji proračun Saveza... Danski rukometni savez ima budžet od desetak milijuna eura. Nešto manji ima francuski i španjolski savez. Hrvatska? Niti dva milijuna eura. Sponzori Saveza su rijetki. Od državnih tvrtki to je HEP, ostalih nema ni blizu, A gdje je rukometni dom?

Francuska je liga po kvaliteti i platnoj moći druga, odmah iza njemačke. Španjolska liga godinama je bila broj dva, no zbog financijske krize sada su pali. Rukomet je u Danskoj sport broj jedan. Muški i ženski podjednako. Svako manje mjesto ima veliku dvoranu, prvoligaša, pune tribine...

Hrvatska od svega toga ima talentirane igrače i veliko srce. U deset posljednjih godina izbacili smo potpuno novu generaciju igrača, a još barem deset novih igrača čeka priliku. I zato ćemo još dugo godina biti članovi velike četvorke.

>> Goluža: Korak smo do kraja, sad nam treba i malo sreće

Komentara 1

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
09:50 24.01.2014.

Ovaj tekst je besmislica. Zakaj nema niti jednog poštenog teksta o tome koja je najvjerojatnija taktika Danaca (+ publika i suci) i koji je naš odgovor, ili koja je naša taktika nakon, nadamo se, uspješnog odgovora na njihovu. Mislim, ne znam niš o rukometu, ali valjda netko od ovih novinara nekaj zna. A ak ne zna, nek se drži onoga kaj zna. Ovo je nevažno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije