Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB SP-A:

Hrvatska izbjegla SAD, dobila skupinu s Argentinom i Grčkom!

Hrvatska košarkaši slavlje (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
03.02.2014.
u 19:44

Svjetsko prvenstvo igra se u Španjolskoj od 30. kolovoza do 14. rujna.

Hrvatska je dobila protivnike na Svjetskom košarkaškom prvenstvu. To će biti Argentina, Senegal, Filipini, Portoriko i Grčka.

Skupina A: Španjolska, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska
Skupina B: Argentina, Senegal, Filipini, HRVATSKA, Portoriko, Grčka
Skupina C: SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska
Skupina D: Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija

Naša se skupina u osmini finala križa sa "skupinom smrti" u kojoj su Španjolska, Francuska, Srbija i Brazil. Dalje idu po četiri reprezentacije iz svake grupe.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila smještena u četvrtom od šest "šešira" sa Srbijom, Slovenijom i Ukrajinom, s kojima nije mogla igrati. Nositelji su bili SAD, Argentina, Litva i domaćin Španjolske. U prvom dijelu Fibinog ždrijeba sudjelovao je i proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa koji je izvlačio kuglice.

Svjetsko prvenstvo igra se u Španjolskoj od 30. kolovoza do 14. rujna, a Hrvatska će igrati u Sevilli.

Hrvatskoj će to biti treći nastup na svjetskim prvenstvima u košarci, a nastup u Španjolskoj osigurala je četvrtim mjestom na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. 1994. u Kanadi smo osvojili broncu, a u Turskoj smo 2010. bili 14.

>> Finska ide na SP jer je uplatila 800.000 dolara FIBI

Komentara 3

ZL
ZliPisho
20:42 03.02.2014.

s kojim pravom srbija iga SP? a ispali su tri kola prije nas? mi smo bar bili u polufinalu. ali cime je to srbija zasluzila da igra SP? opet Bora Stankovic sredio to iza kulisa?

UN
unbekant
20:33 03.02.2014.

Imamo laganu skupinu,u kojoj mi ne bih trebali imati problema,za prolazak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije