Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održan ždrijeb

Brekalo i društvo saznali protivnike na Euru, izvukli smo 'skupinu smrti'

Fran Brodić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.04.2016.
u 20:05

Euro u Njemačkoj počinje 11. srpnja, a traje do 24., a prolaz u polufinale izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine

Hrvatska U-19 reprezentacija u ožujku je u Elitnom kolu kvalifikacija izborila nastup na Europskom prvenstvu (pobijedili smo Bugarsku 1:0, Škotsku 2:0 i Belgiju 4:0), a danas su saznali i protivnike.

Izabranici Ferda Milina izvučeni su u skupinu B u kojoj će još igrati Nizozemska, Francuska i Engleska. Iznimno je to teška skupina, ali izbornik kaže da je i motivirajuća.

– Dobili smo jaku skupinu i jako motivirajuće suparnike. Engleska je u Elitnom kolu izbacila Španjolsku, a s njome smo igrali i protekle godine u rujnu te znamo koliko je to fizički moćna momčad. Francuzi su, pak, Elitno kolo završili sa sve tri pobjede i bez primljenog gola. Skupina je dobra i možda je bolje za nas da se radi o jakim protivnicima, budući da se prema nekim našim prijašnjim iskustvima pokazalo da nas jači suparnici dodatno motiviraju. S obzirom na imena i tradiciju suparničkih reprezentacija, očekujem da će nas možda lagano podcijeniti, budući da mi imamo dosta igrača iz 1998. godišta. No, mi ćemo se spremiti najbolje što možemo i pokušat ćemo ostvariti naš temeljni cilj na Europskom prvenstvu, a to je da budemo među najboljih pet reprezentacija u Europi – rekao je Ferdo Milin.

Skupinu A čine domaćin Njemačka, Italija, Portugal i Austrija, a prolaz u polufinale izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine. Euro u Njemačkoj počinje 11. srpnja, a traje do 24.

Hrvatsku U-19 reprezentaciju predvodit će talentirana Dinamova generacija u kojoj je i Josip Brekalo, Fran Brodić, a mogli bi im se pridružiti i Balić, Vlašić, Ćorić...

Komentara 4

MT
mladen.turcic
20:25 12.04.2016.

uzet ćemo EP

LU
lukivoda
21:15 12.04.2016.

mislim da nam ova grupa bolje leži nego da smo tamo sa domačinom i portugalom

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:48 13.04.2016.

bre-kalo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije