Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Čekamo na polufinale još od Kranjčara 2001.

Hrvatska U-17
Uefa.com
15.05.2015.
u 11:13

belgija 
U skupini je poražena od Njemačke, a pobijedila je 
Češku i Sloveniju Gael je karizmatičan, na terenu i izvan njega, a Fabio obožava igrati u Umagu, gdje uvijek ima puno svojih navijača, kaže Frankopan

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina na Europskom je prvenstvu u Bugarskoj ostvarila prvi cilj, prošla je skupinu i to kao prva, ispred Španjolske s kojom je remizirala te Bugarske i Austrije koje je pobijedila.

Oprez, namučili su Nijemce

Mali vatreni ušli su među osam najboljih i pred njima je Belgija. Zapravo je to ključna utakmica jer bi ulaskom u polufinale ostvarila i glavni cilj – plasirala bi se na Svjetsko prvenstvo koje se u listopadu i studenom igra u Čileu.

– Sve reprezentacije koje su došle u Bugarsku nadaju se odlasku na Svjetsko prvenstvo, nadamo se i mi – kazao nam je prije nekoliko dana tehnički direktor reprezentacija Romeo Jozak.

Protiv Španjolske izbornik Dario Bašić odmorio je dobar dio igrača iz udarne postave i izvukao remi s jakim suparnikom, očito se već pripremajući za današnji susret u Burgasu (15 sati) s Belgijom.

Naš suparnik u četvrtfinale je stigao s dvije pobjede i remijem. Belgijci su poraženi od Njemačke (2:0) na startu turnira, ali su i u tom susretu s izuzetno jakim i uvjerljivim Nijemcima igrali dobro.

Potom su nanizali dvije pobjede, nad Češkom (3:0) i Slovenijom (1:0).

– S Njemačkom je Belgija pokazala da je jaka, kod 0:0 imali su bolje prigode i, da su zabili, tko zna kako bi susret završio. No, pokazali su da se mogu nositi s reprezentacijama iz samog vrha, disciplinirani su i svakome mogu biti neugodni – kazao je izbornik Dario Bašić i dodao:

– Remi sa Španjolskom, uz odmaranje dijela igrača, donio nam je dozu samopouzdanja prije susreta s Belgijom za koju ćemo se dobro pripremiti, a uz našu formu i stanje igrača možemo u polufinale.

Zaustavio ih Torres

Bio bi to najveći uspjeh U17 reprezentacije još od 2001. Tada su naši klinci za koje je igrao Niko Kranjčar stigli do polufinala na Euru u Engleskoj, tamo su ih zaustavili Španjolci s Fernandom Torresom i Iniestom.

Ova hrvatska generacija izuzetno je nadarena, nadajmo se da će iz nje izaći više A reprezentativaca nego iz tog Eura 2001. kad je samo Kranjčar napravio pravu karijeru i donekle Hrvoje Čale.

>>Hrvatska U-17 remizirala sa Španjolskom i osvojila prvo mjesto u skupini

Komentara 1

VL
vladek
15:46 15.05.2015.

vodimo sa 1-0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije