Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći kiksevi

Hrvatska samo jednom izgubila od reprezentacije izvan TOP 100

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.09.2015.
u 23:15

Priznat ćete, porazi od reprezentacija poput Irske ili Škotske ipak su stizali od momčadi jačeg "pedigrea".

Hrvatska nogometna reprezentacija je načinila jedan od najvećih kiksova u svojoj kvalifikacijskoj povijesti. Izabranici Nike Kovača odigrali su solidnu utakmicu, mnogo promašivali, te na koncu remizirali sa 110. reprezentacijom svijeta po Fifinoj rang ljestivici.

Pogledamo li malo dublje u povijest, Hrvatska je još od kvalifikacija za Europsko prvenstvo 1996. godine napravila tek osam ovakvih (ili sličnih) rezultatskih podbačaja. Dva puta naši su nogometaši kiksali protiv Makedonije, te po jednom protiv Litve, Slovenije, Estonije, Malte, Gruzije i sada Azerbajdžana.

Priznat ćete, porazi od reprezentacija poput Irske ili Škotske ipak su stizali od momčadi jačeg "pedigrea". Azerbajdžan jednostavno, uz sve čestitke Robertu Prosinečkom, nije ta razina.

Bilo je tu neočekivanih poraza (Makedonija i Gruzija) , čak pet remija, ali Hrvatska nikada nije podbacila s reprezentacijom koja je proteklu godinu zaključila na 135. poziciji Fifine rang ljestvice! A to se dogodilo u Bakuu. Najveći kiks naše je vrste za sada bila "nula" (1:1) na Malti još 7. rujna 2005. godine.

Hrvatska je tada na Ta'Qaliju potpuno razočarala, izabranici Zlatka Kranjčara remizirali su s potpuno nedoraslim suparnikom. A Malta je godinu prije (2004. godinu) završila na 134. mjestu Fifine rang ljestvice. Za nijasnu bolje nego kakav je lani bio Azerbajdžan.

>> Pogledajte sve kikseve na Goal.com

>> Igru Hrvatske neću komentirati, a ovaj bod smo zaslužili

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:45 03.09.2015.

Uvijek kad se nešto čeprka i kvari atmosfera pred važnu utakmicu auior je članka samo V.L. .. valjda se skriva, neugodno mu potpisat tekst.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:30 03.09.2015.

Dogodi se, lošije od ovog nemremo, stoga gore glave i ajmo odigrat u Norveškoj kaj bolje moremo. PS: shvaćate li sad kolko su nas "navijači" koštali ???

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
01:19 04.09.2015.

u Norveškoj će sigurno biti drugačije... jer Norvežanima ne pada na pamet da nude neku lovu za "prihvatljiv rezultat"... čini se da brand-šuker nije odolio petro-dolarima, nažalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije