Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predolimpijski ždrijeb

Hrvatska protiv Belgije, moguć dvoboj aktualnog i nesuđenog hrvatskog izbornika

01.05.2023.
u 18:15

Hrvatska je svrstana u skupinu sa Nizozemskom, Švedskom i Belgijom a za prolaz u završne olimpijske kvalifikacije morat ćemo pobijediti i najbolju selekciju iz skupine koju čine domaćin Turska, Bugarska, Ukrajina i Island

Na dalekim Filipinima, jednom od prizorišta ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, izvučene su natjecateljske skupine za pretkvalifikacijske turnire za olimpijske kvalifikacije muških košarkaških reprezentacija.

Nakon što je prije nekoliko dana postalo poznato da je Hrvatska smještena u jednu od dvije skupine koje će se igrati u Turskoj sada je i poznato s kim će izabranici Josipa Sesara igrati prve tri utakmice.

A bit će to dvije reprezentacije (Švedska, Nizozemska) s kojima je Hrvatska igrala u kvalifikacijama za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo te Belgija koju je donedavno vodio hrvatski stručnjak Dario Gjergja. A kako Košarkaški savez Belgije pokušava Zadranina nagovoriti na nastavak suradnje nije nemoguće da u Istanbulu dođe do dvoboja izabranog (Sesar) i nesuđenog (Gjergja) hrvatskog izbornika.

U skupini s kojom se križaju dvije najbolje reprezentacije iz naše skupine igrat će domaćin Turska, Ukrajina, Bugarska i Island pri čemu će u one prave olimpijske kvalifikacije, u olimpijskom ljetu 2024., nastupiti otići samo najbolji iz dviju istanbulskih skupina.

U skupini koja će se igrati u Estoniji, uz reprezentaciju domaćina nadmetat će se još i Češka, Izrael i Sjeverna Makedonija a u onoj u Poljskoj, uz izabranu vrstu koju vodi naš Igor Miličić put do olimpijske vize tražit će još Portugal, Mađarska i Bosna i Hercegovina. I ove dvije skupine, nakon polufinalnog ukrštanja, dat će samo jednu reprezentaciju koja će na završne olimpijske kvalifikacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije