Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO DOBAR DOJAM

Mali ipak prejak, Hrvatska ispala sa Svjetskog prvenstva u Čileu!

Mali U17
Foto: FIFA
1/7
02.11.2015.
u 00:52

Koita nas je kaznio u 20. minuti i postavio konačnih 1:0

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina nije se uspjela plasirati u polufinale Svjetskog prvenstva u Čileu jer se Mali pokazao kao neprelazna prepreka te slavio 1:0 u utakmici koja je zasluženo otišla na stranu prvaka Afrike. Sjajno nas je izbornik Baye Ba "pročitao" i zatvorio najoopasnije igrače, što se vidjelo i po činjenici da nismo niti jednom pucali u okvir gola.

Da su fizički nadmoćniji se znalo, ali iznenadilo je to što su itekako parirali tehnički potkovanoj reprezentaciji kao što je naša. Automatski je to u ovim uzrastima, i ne samo ovima, recept za uspjeh. Posebno su se u takvom tempu odlično snašli Maiga i Koita, a obranom je dirigirao kapetan Dante.

Kod naših još je jednom pokazao Brekalo da ga samo nesreća može udaljiti od velike karijere, a ni Moro nije bio nimalo loš, posebno jer su ga itekako dobro pazili Malijci te se njegova kvaliteta više isticala dok nije imao loptu u nogama te odvlačio svoje čuvare od suigrača i tako im otvarao prostor. Uz ovaj dvojac se kao siguran obrambeni stup pokazao Erlić, solidni su bili i ostali u zadnjoj liniji, a još jednom sjajan bio je vratar Šemper, izuzev pogreške u drugoj minuti sudačke nadoknade, kad Koita ipak nije to kaznio.

Ali zato jest na otvaranju susreta, nakon što je u nekoliko navrata bježao našoj obrani. Zaustavljali su ga Erlić i Sosa sve do 20. minute kad u brzoj polukontri ostaje potpuno nečuvan na desetak metara s lijeve strane i lako zabija u Šemperov desni kut. Mogli smo izjednačiti vrlo brzo, ali danas ne pretjerano raspoloženi Lovren nije dobro u 23. minuti reagirao. Brzu polukontru mogao je mnogo bolje završiti kad mu je pristizala lopta na desnom rubu kaznenog prostora. No umjesto da se sjuri sam na Samuela, odlučio je odmah pucati i to odlazi pored gola. Takvu priliku više nismo imali do kraja susreta.

Izbornik Dario Bašić prepoznao je da Malijci poprilično paničare u zadnjoj liniji i zato je našu povukao na 40 metara i tražio od igrača da igraju presing, što je dobro funkcioniralo. Tu su se i vidjele mnoge "dječje bolesti" našeg protivnika kao sebičnost i sklonost pucanju iz velike udaljenosti. Problem u svemu tome bio je što nismo nikako mogli proći kroz sredinu ili se nametnuti po krilima. Sve do završnice poluvremena, kad je nastupila panika u obrani Malija. No spasio ih je sučev posljednji zvižduk u prvom dijelu.

U drugi smo krenuli jednako agresivno, ali Mali se ovaj put bolje postavio i nije bilo panike. Dapače, sad su i oni raširili dodatno svoje ofenzivne igrače i prijetili iz kontri, no ponovno sebičnost (Diakite, Malle) spašava Šempera i Hrvatsku. Da smo bar to bolje iskoristili, no nikako nije išlo. Tek tu i tamo pokoji udarac iz daljine koji bi se odbio u korner.

Foto: FIFA

Tako je išlo sve do kraja, kad pukom srećom nismo primili pogodak, ali smo ga uz malo više sreće mogli zabiti jer kad je Moro opalio s dvadesetak metara, izgledalo je kao da će zatresti mrežu. Nije. I to je bilo to, jedna lijepa priča je završena i dečki mogu uzdignute glave krenuti kući, napravili su što niti jedna generacija u Hrvatskoj nije - ušli među osam na svijetu.

Što se Malija tiče, 5. studenoga ih čeka bolji iz dvoboja Belgije i Kostarike.

HRVATSKA - MALI 0:1 (Koita 20')

HRVATSKA: Šemper - Hudećek, Kalaica, Erlić, Sosa - Đurasek (od 82. Babić), Ivanušec - Lovren (od 73. Gjira), Moro, Brekalo - Majić (od 63. Delić). Izbornik: Dario Bašić.

MALI: Samuel - Sangara, Dante, Fofana, Simpara - Diakite, A. Haidara - Malle, Koita, Maiga (od 56. I. Traore) - Boubacar (od 84. Keita). Izbornik: Baye Ba.

>> 'Hrvatska nam je tek jedan od koraka do zlata'

>> Odlične vijesti, Nikola Moro i Davor Lovren su spremni za Mali!

Komentara 61

DU
Deleted user
23:24 01.11.2015.

Tesko. Vrlo tesko. Ovi Malijanci su brzi, jaci i zreliji zato sto polovica od njih su stariji od 17 godina sto nije fer.

KR
kresotomico
23:36 01.11.2015.

Ti afrikanci izgledaju puno zrelije i starije od 17 godina.

BI
billynik
22:54 01.11.2015.

Pa zar opet Drago Ćosić, moramo li stalno gledati utakmice bez tona zbog ovog nesretnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije