Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR ZNAK

Igračima nisu smetale prazne tribine ni zluradi medijski pokušaji da se reprezentaciji okrenu leđa

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.10.2015.
u 13:55

Nije ovo prvi put da naši igrači odigraju najbolje kad im dođe "voda do grla", bilo je tako i 2011. i 2013. godine

Jutro poslije sjajne izvedbe i visoke 3:0 pobjede hrvatske reprezentacije protiv Bugarske, hladna je kiša i dalje neumorno prala Maksimir, no osmijeh nije silazio s lica naših nogometaša i izbornika Ante Čačića. Nakon razočaranja u Bakuu i Oslu, ovaj je okršaj također čekan sa strepnjom, no naši su nogometaši iskazali svoje pravo lice, potvrdili opipljivu razliku u kvaliteti.

Pozitivna energija

Nisu im smetale ni prazne tribine, ni loši vremenski uvjeti, ni malobrojni, ali zluradi medijski pokušaji da se nacionalnoj vrsti okrenu leđa (!?) i stvori ozračje negativnosti. Srećom, upravo su u tim zločestim pokušajima hrvatski nogometaši pronašli i dodatni motiv, stvorili su pozitivnu energiju, koja se još kako osjećala tijekom dvoboja...

I na kraju je ostao samo jedan upit: zašto su naši dečki u Bakuu i Oslu loše izgledali, a samo mjesec dana kasnije oduševili su nas igrom, pristupom i rezultatom? I koliko je izbornik Ante Čačić zaslužan za taj preobražaj?

– Teško mi je reći kolike su moje zasluge. Imam svoj način komunikacije s igračima, moja je zadaća da ih postavim na njihove prirodne pozicije i da sastavim momčad tako da pojedincima omogućim maksimalnu kreativnost i iskazivanje vrlina. A kad sam preuzeo ovu momčad, znao sam da ću raditi s poštenim i karakternim mladićima, koji ponosno nose hrvatski dres! Oni su u svemu najvažniji, oni znaju što hrvatska reprezentacija znači našim ljudima i protiv Bugara su pokazali sve svoje kvalitete. E sad, zašto to nisu iskazali i prije mjesec dana, na taj je upit teško odgovoriti – rekao je izbornik Ante Čačić, zadržavši korektnost prema svome prethodniku na klupi, Niki Kovaču.

Kojeg su baš igrači smijenili lošim rujanskim igrama i rezultatima. Ne, nije ni Čačić čudotvorac, ali je neprijeporno dobar i iskusan trener. Sve je, kako i on kaže, bilo na igračima. Koji su shvatili da je "voda došla do grla".

I nije ovo prvi put da su se naši nogometaši doveli u ovakvu situaciju. Sjetimo se poraza u Ateni prije četiri godine, pa ekspresnog prolaska protiv Turske u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. godine! Ili kiksa sa Škotima u kvalifikacijama za SP 2014., pa uspjeha u dodatnim kvalifikacijama s Islandom... Dakle, uvijek su ti, gotovo isti igrači kao i sad, sebi zakomplicirali život, ali su u onim odlučnim utakmicama, bez prava na pogrešku, pokazali svu klasu! I nije to više slučajno, očito je riječ o mentalitetu i olakom shvaćanju nekih utakmica, koje u pravilu završe negativno. Pa se onda moraju "čupati" i to je dosad dobro završavalo...

Osvrnuo se Čačić i na suludi pokušaj dvojice likova da nagovore kapetana Darija Srnu na – bojkot reprezentacije!? Kako smo doznali, kapetana su, preko Ivana Perišića, pozvali na kavu i Srna je sjeo s njima za stol, a onda su ga počeli nagovarati da predvodi bojkot!

Kad je vidio o čemu je riječ, Srna se dignuo i otišao, rekavši im da nikakvog bojkota neće biti. Sve je to kapetan ispričao izborniku nakon što je ideja o bojkotu objavljena u medijima. A i tu su ga prevarili, jer su mu obećali da sve ostaje među njima, da ništa neće otići u javnost, međutim, medijski glasnogovornik te rušilačke skupine objelodanio je taj razgovor...

Suludi pokušaji bojkota

– To su "bolesni" i suludi pokušaji, mrzim uopće i govoriti o tome. Previše pozornosti poklanjamo tipovima koji žele zlo našem nogometu i uništavaju ozračje i sve dobro što je napravljeno. Oni samo žele sebe gurnuti u prvi plan, a zapravo je pravo pitanje: ma koga to oni predstavljaju? Dobio sam oko 150 čestitki znanih i neznanih nakon pobjede, nitko me ne može uvjeriti da naša nacionalna momčad nema iza sebe gotovo cijelu Hrvatsku! A mi razgovaramo o nekakvim marginalcima – rekao je Čačić.

>>Darijo Srna: Gluposti! Ovo nije Mamićeva reprezentacija

>>Čačić: Nisam znao za sastanak Torcide i Srne, Hrvatska je bolesna od onih koji žele u prvi plan

>>Torcida se u hotelu sastala sa Srnom, kapetan odbio povesti suigrače u bojkot!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije