Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u odbojci

Hrvatska po pobjedu za drugi krug: Ruskinje igraju kao da su s druge planete

Samanta Fabris
28.09.2015.
u 10:40

Nakon 132 minute igre 'pale' Bugarke: Najviše bodova za našu reprezentaciju osvojile su Ivana Miloš (18), Mira Topić (13), Samanta Fabris (11), Katarina Barun (10)...

Odbojkašice Hrvatske bile su hit na Europskom prvenstvu prije dvije godine kada su na kraju bile pete. Bile su lani hit Svjetskog prvenstva kada su odigrale nekoliko sjajnih utakmica u Trstu. I bez obzira na to što su na ovogodišnje Europsko prvenstvo otputovale bez Mije Jerkov, ali s povratnicom Katarinom Barun, gledale su naše djevojke prema polufinalu. A onda na startu hladan tuš. Pljuska. Jedinu utakmicu u skupini koju nismo smjeli izgubiti, izgubili smo. Bjelorusija nas je pobijedila sa 3:0.

Nema nikakve isprike

– Iznenađene smo jer smo ovu reprezentaciju prije dvije godine na Europskom prvenstvu ponizile. Nema nikakvih isprika za ono što smo pružile. Mislim da se svi trebamo posebno preispitati i sabrati u glavi – rekla je Maja Poljak, kapetanica reprezentacije.

Sreća pa je nakon loše igre u prvom kolu stigla sretna i spretna pobjeda nad Bugarkama. Nakon 132 minute bilo je 3:2 za Hrvatsku (25:23, 22:25, 14:25, 25:22, 15:13).

- Igrali smo puno, puno bolje nego prvu utakmicu. Ostavile smo srce na parketu. l Inače, sa Bugarkama smo već puno puta igrale i drago mi je da smo ih uspjele pobijediti baš na europskom prvenstvu - rekla je Ivana Miloš koja još uvijek žali za porazom od Bjelorusije.

Protiv Rusije za prolaz

- Kao da nam je netko ugasio svjetlo u toj utakmici. Eh, da smo protiv njih igrale kao sinoć sada ne bi razmišljale hoćemo li ili nećemo u drugi krug - istaknula je Ivana.

Za prolaz dalje našoj reprezentaciji treba pobjeda Bjelorusije nad Bugarskom ili naša pobjeda nad Ruskinjama s kojima igramo danas u 18 sati.

- Ruskinje su već osigurale prolazak dalje. Možda će se malo opustiti, ha ha. One igraju kao da su sa neke druge planete. Puno su jače od ostalih reprezentacija naše skupine. No, nema predaje dok postoji bilo kakava prilika za prolaz - rekla je Ivana.

Senna Ušić Jogunica, primač reprezentacije, bila je sretna nakon velike pobjede nad Bugarkama.

- Imamo još puno toga za pokazati tako da bi bilo šteta da ispadnemo već nakon prvog kruga. Idemo iznenaditi Rusiju. Zašto ne, one su ionako već prve u skupini - rekla je Senna.

>>Hrvatska neočekivano izgubila od Bjelorusije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije