Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARATONSKO PLIVANJE

Hrvatska plivačica ostvarila još jedan golem uspjeh: 'Bilo je valova visokih dva metra'

Dina Levačić preplivala False Bay u Južnoj Africi (arhiva)
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
09.02.2024.
u 13:45

Dina je najavila i svoj novi projekt koji će početi provoditi po povratku u Split. "To je projekt sportsko-humanitarnog karaktera "104 Dalmatinca", u sklopu kojega ću oko 104 otoka, otočića ili hridi u Dalmaciji."

Hrvatska plivačka maratonka Dina Levačić ostvarila je još jedan uspjeh postavši 19. osoba u svijetu, a prva iz Hrvatske, koja je preplivala False Bay u Južnoj Africi.

Radi se o zaljevu koji se nalazi na samom jugu Afrike, u blizini Cape Towna, a kojeg sa zapadne strane zatvara Rt dobre nade. Dina je plivala dionicu od 33 kilometra između Miller's Pointa na zapadnoj strani zaljeva do Rooi Elsa na istočnoj strani, a svoj je cilj ostvarila unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, u valovitom moru i po snažnom vjetru.

GALERIJA Sinkovićima sedmo europsko zlato: 'U finišu smo psihološki slomili Talijane'

Dina Levačić preplivala False Bay u Južnoj Africi (arhiva)
1/8

"Sretna sam, ponosna i umorna nakon isplivanog False Baya. Znali smo da će uvjeti biti izazovni, ali je bilo još izazovnije od očekivanog, s obzirom na to da je bilo 'mrtvog vala' visine oko dva metra, koji se miješao s valovima od dosta jakog vjetra s boka. Uspjela sam isplivati i to je ono najbitnije, a čak sam imala i društvo prijateljski nastrojenih tuljana putem", izjavila je Dina Levačić u video poruci.

VEZANI ČLANCI:

No, ovo nije kraj južnoafričke avanture za 27-godišnju Splićanku. "Ostajem još neko vrijeme. Nadam se da će vremenski uvjeti dopustiti preplivavanje do legendarnog Robben Islanda, koji je pojam za sve Južnoafrikance koji su ikada plivali."

Dina je najavila i svoj novi projekt koji će početi provoditi po povratku u Split. "To je projekt sportsko-humanitarnog karaktera "104 Dalmatinca", u sklopu kojega ću oko 104 otoka, otočića ili hridi u Dalmaciji."

VIDEO Ćiro Blažević: Dinamov Trener stoljeća, izbornik u pet zemalja, mentor Zlatka Dalića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije