Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKAŠICE U AKCIJI

Hrvatska ostanak u Ligi nacija mora izboriti u Lavalu

Zadar: Finale Challenge kupa odbojkašica, Hrvatska - Belgija
Dino Stanin/PIXSELL
04.07.2023.
u 08:00

Hrvatska je u 12 utakmica ostvarila dvije pobjede i osvojila šest bodova te završila na 15. mjestu plasiravši se samo ispred Južne Koreje, koja je u svih 12 utakmica poražena.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je od Turske s 3:0 (14, 23, 18) u posljednjem nastupu ovogodišnje grupne faze Lige nacija te će se morati boriti kroz Challenger Cup za ponovno sudjelovanje u ovom natjecanju 16 najboljih svjetskih ekipa. Hrvatsku su po učinku s po sedam poena predvodile Ema Strunjak i Samanta Fabris, dok ih je šest osvojila Andrea Mihaljević.

Hrvatska je u 12 utakmica ostvarila dvije pobjede i osvojila šest bodova te završila na 15. mjestu plasiravši se samo ispred Južne Koreje, koja je u svih 12 utakmica poražena. Međutim, kako su Korejke među 11 reprezentacija koje imaju automatsko mjesto u Ligi nacija, reprezentacija Hrvatske je ta koja će se ponovno morati izboriti za sudjelovanje u ovom natjecanju za sljedeću godinu.

To će izabranice Ferhata Akbaşa imati priliku učiniti u sklopu ovogodišnjeg izdanja Challenger Cupa, koji će od 27. do 30. rujna biti održan u francuskom Lavalu, a na kojem će uz Hrvatsku i domaću reprezentaciju sudjelovati još i izabrane vrste Kenije, Kolumbije, Meksika, Vijetnama, Švedske i Ukrajine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije