Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čilić izborio treći bod

Hrvatska ostala u Svjetskoj skupini Davisova kupa

Marin Čilić
Slavko Midžor/PIXSELL
18.09.2011.
u 12:25

Hrvatska teniska reprezentacija izborila je ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa svladavši JAR sa 4:1

Hrvatski će tenisači i četvrtu godinu zaredom igrati u elitnoj Svjetskoj skupini Davisova kupa. Odlučujući bod na kvalifikacijskom gostovanju u Južnoj Africi donio nam je Marin Čilić, koji je sa 6:4, 6:2, 6:4 nadjačao Rika de Voesta (133. na ATP listi), zamjenu za ozlijeđenog Kevina Andersona (istegnuće bedrenog mišića).

Hrvatska je tako povela s nedostižnih 3:1, pa je je dvoboj između Ravena Klaasena i Nikole Mektića odigran u revijalnom tonu. No, naš je 22-godišnjak iskoristio priliku i pobijedio sa 7:6 (2), 6:1.

Marinovih 15 pobjeda

- Nije lako igrati posljednjeg dana jer se morate nositi s pritiskom da morate završiti posao. K tome, o De Voestu nisam ništa znao. Zato sam bio pomalo nervozan, ali sam u kritičnim situacijama odigrao dobro. Iako je istina da su mi reterni letjeli posvuda jer nisam dobro osjećao loptu - kazao je Čilić, koji je u ova tri dana samo jednom izgubio servis. Dogodilo se to u petom gemu trećeg seta susreta s De Voestom. Ali Čilić je već u sljedećoj igri uzvratio.

Ždrijeb parova Svjetske skupine za 2012. godinu održat će se u srijedu, 21. rujna, u Bangkoku. U našem se taboru nadaju da će Hrvatska biti među nositeljima te da će tako u prvom kolu izbjeći najjače reprezentacije kao što su Španjolska, Srbija, Francuska, Argentina ili Češka.

- Bilo bi sjajno da budemo nositelji, jer u suprotnome izgledi da budemo domaćini vrlo su mali. Nakon osam uzastopnih domaćinstava, od suparnika iz vrha k nama mogu stići samo Španjolska ili Francuska, a to su vrlo jaki sastavi - napomenuo je Čilić, čiji je učinak u Davisovu kupu (nakon tri pobjede u Potchefstroomu) postao vrlo respektabilan. Naš prvi reket sad ima 15 pobjeda i deset poraza, a u pojedinačnim dvobojima je još bolji - 11 pobjeda uz šest poraza.

Španjolci u finalu

Ostali rezultati: Rumunjska - Češka 0:5, Čile - Italija 0:3, Rusija - Brazil 1:2, Izrael - Kanada 1:2, Japan - Indija 4:1, Belgija - Austrija 1:3, Australija - Švicarska 2:2; polufinale: Srbija - Argentina 1:2, Španjolska - Francuska 3:1.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Topgen
Topgen
14:34 18.09.2011.

CRO uspjesna , komentara ... nema ?! BRAVO CILA !!

MI
misuratakid
14:55 18.09.2011.

Borba za ostanak u Svjetskoj skupini i nije baš nešto zbog čega bi padali u delirij, ali svakako je bolje nego da smo izgubili. Čilićevi i Dodigovi najbolji dani tek dolaze - možda već dogodine. Sretno hrvatskim tenisačima!

JA
JackRussell
18:02 18.09.2011.

Uvijek je bitno u ovakvim mečevima pobijediti, zadržali smo status među najboljim svjetskim reprezentacijama. Isto tako, važno je naglastiti kako imamo mladu reprezentaciju koja će još dugo igrati zajedno, a još imamo i talenata koji dolaze. Nema straha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije