Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticajno

Hrvatska je velesila: Bolji su tek Francuzi i Španjolci

Borna Ćorić
Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann
14.03.2015.
u 14:47

S četiri predstavnika među 64 najbolja u Indian Wellsu, Hrvatska spada u svjetski vrh. Više ih imaju samo Španjolci (9) i Francuzi (6)

Nakon iskusnog Ivana Dodiga, u drugo kolo jakog turnira u Indian Wellsu plasirao se i mladi Borna Ćorić. Naš je 18-godišnjak sa 6:4, 6:4 pobijedio devet godina starijeg Austrijanca Andreasa Haider-Maurera, 56. tenisača svijeta. To je Borni ujedno prva pobjeda u karijeri na jednom od turnira iz kategorije Masters 1000.

Dodig izaziva Ferrera

Iako Austrijanac igra u životnoj formi - lani je nanizao 53 pobjede, a ove godine već ima ATP polufinale a pobijedio je i Robreda i Veselog - Borna je odigrao još jedan meč odlično ne dopustivši odlazak u za njega u ovom trenutku (zbog umora) problematičan treći set. U prvom servis-gemu u meču Borna je spasio 15:40 a potom do kraja dvoboja Austrijancu nije dopustio ni jednu priliku za break.

I konačno je dočekao toliko priželjkivani slobodan dan. Susret drugog kola igrat će u subotu a suparnik će mu biti Australac hrvatskih korijena Bernard Tomić, 35. tenisač svijeta, koji je kao 32. nositelj u prvom kolu bio slobodan.

Dodig, koji je sa 6:3, 7:5 pobijedio 44 mjesta boljeg suparnika Portugalca Sousu, u drugom će kolu imati jako težak ispit, ide na Davida Ferrera koji je ove sezone postigao čak 18 pobjeda, uz samo jedan poraz.

Ćorić i Dodig tako su se pridružili Marinu Čiliću i Ivi Karloviću, koji su kao nositelji također bili slobodni u prvom kolu. S četiri predstavnika među 64 najbolja u Indian Wellsu Hrvatska spada u sam svjetski vrh. Više predstavnika imaju samo Španjolska (9) i Francuska (6), a jednako kao Hrvatska mogli bi ih imati SAD ili Australija, ovisno o ishodu dvoboja prvog kola između Australca Kyrgiosa i Amerikanca Kudle. Dodaju li se tome i uspjesi spomenutog Tomića, te Franka Dančevića, kanadskog, i Filipa Krajinovića, vojvođanskog Hrvata, može se zaključiti da je Indian Wells počeo u znaku Hrvata.

Novak: Četvorka je još jaka

I Novak Đoković je blizak našoj skupini jer je po majci Hrvat, ali to ne znači da ga želimo prisvojiti više nego što je to pristojno. U očekivanju prvog nastupa i dvoboja s Marcosom Baghdatisom, koji je pak hrvatski zet, Novak je dao veliki intervju u kojem je istaknuo da još ne očekuje smjenu generacija u teniskom vrhu, iako su lani dvojica tenisača izvan tzv. velike četvorke odnijela dva Grand Slam naslova - Wawrinka i Čilić.

- Zasad četvorka još uvijek dominira, ali ne očekujem da će to trajati vječno. Prije ili kasnije doći će trenutak promjene na ATP listi, no ne čini mi se da će se to dogoditi tako skoro - kazao je Đoković koji na "turniru u pustinji" brani naslov uz podršku cijele obitelji.

- Supruga Jelena je tu, i naš sin Stefan također. I oba su naša psa ovdje, Tesla i Pjer, na neki način i njih tretiramo kao djecu. Oni jako vole Stefana, a i Stefan voli njih. Živimo i radimo kao jedna velika obitelj. Osjećam se kao na odmoru - našalio se Novak Đoković.

Komentara 20

AJ
ajam
15:32 14.03.2015.

JA MISLIM DA ANTON FILIC IMA OZBILJNIH PROBLEBA U SVOJOJ GLAVI KADA PISE O SPORTU Ustvari , njegov profesionalni zadatak je da pise o sportu, ali on uvijek zavrsi tamo gdje nema sporta.

Avatar banijac68
banijac68
16:55 14.03.2015.

da nema nas Hrvata svijet bi se okretao naopako a da nema toga Filića nebi znali da Hrvata ima polako mi se čini da smo mi Hrvati odkrili kotač da nas nebi svijet bi bio ravan ko vdaska hahahahahahaha

RA
ratkovucetic
11:35 15.03.2015.

Poznato je da hrvati svojataju uspješne srbe kao Novaka Đjokovića i Nikolu Teslu. Svjet vam se smije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije