Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 32:22 Hrvatski su rukometaši odličnom partijom upisali četvrtu pobjedu

Hrvatska impresivno osigurala drugi krug

VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
21.01.2009.
u 20:02

Červarovi kauboji u fantastičnoj su utakmici svladali reprezentaciju Španjolske (32:22), a kao što je izbornik i najavio uoči susreta, njegova momčad doista nikome ne ostaje dužna. Rane iz Pekinga ovim su susretom definitivno zaliječene. Funkcioniralo je sve, od obrane do napada. Hrvatska je velikom nogom zakoračila u polufinale, a ukoliko na ovom nivou budu sutra protiv Švedske, postolje će biti sve izvjesnije.@linkbox@

'I nama se ledila krv u žilama'
Nakon važnog susreta nikome se ne može naći zamjerka, a pošto već postaje besmisleno isticati ulogu sjajnih Čupića i Duvnjaka, titula igrača utakmice otišla je u ruke fantastičnog Mirka Alilovića. Hrvatski je vratar dobrim dijelom odlučio tijek utakmice kada je na samom početku demonstrirao Španjolcima u koliko je dobroj formi.

Červar: Odigrali smo sa srcem


"Moji igrači su pokazali veličinu, a pokazala ju je i fenomenalna publika. Jako sam sretan što su navijači bili zajedno, i Torcida i Tornado i svi ostali, te da sport, za razliku od nekih drugih, odašilje poruku zajedništva", izjavio je Červar, koji je ipak upozorio da turnir još nije gotov.
""Mi se ne zavaravamo. Već u autobusu ćemo analizirati utakmicu sa Španjolskom i početi razmišljati o Šveđanima. Mi svakako želimo sutrašnjom pobjedom završiti natjecanje u Splitu i u Zagreb otputovati sa maksimalna četiri boda. Pozivam navijače da nas i sutra bodre, jer s takvim navijačima zaista ne možemo izgubiti" zaključio je Červar.

- Sve nam se poklopilo, napokon se otvorilo. Vjerujem da ćemo čuti i pohvale. Čim se otuširamo počinjemo misliti o Šveđanima, koji su puno mlađi i brži.

- Proslavit ću tako da ću popiti napitak za povratak energije i leći u krevet, kazao je sjajan Mirko Alilović.

Funkcionirala je i vanjska linija. Naši kreatori igre izvodili su sigurna dodavanja, a pomalo trome Španjolce i nije bilo teško pospremiti u džep. Bilo je i niz atraktivnih kontri i polukontri, na očekivanom nivou bila je i publika. Apsolutno sve nam je išlo u prilog.

- Nisam mogao ni sanjati da ću pred 12 tisuća navijača biti tako dobar. Napravili su toliku buku, da su Španjolcima trebali čepići za uši. Nisu ni znali što ih čeka, pa ledila se i nama krv u žilama. Vjerojatno se ovo više neće nikada ponoviti.

- Nadam se da će Ivano ozdraviti, ali i mi ostali ga možemo mijenajti. Kosti ćemo ostaviti na terenu.

Priznat ćemo, prve igre naših rukometaša i nisu nam ulijevale povjerenje. Međutim, nakon ovako uvjerljive prezentacije sve sumnje su otklonjene. Lino je znao posložiti momčad, a igrači su utakmicu odradili gotovo savršeno. Slijedi nam Švedska, dosad najuvjerljivija momčad prvenstva i kandidat za medalju. Momčad kojoj će biti zahtjevno parirati, ali nadamo se da su kauboji za to sposobni.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije