Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'EL ANIMAL'

Hrga uvjeren: Usika za naslov prvaka neće pobijediti Tyson Fury, nego Filip Hrgović

Filip Hrgović  vratio se u Zagreb nakon najveće pobjede u karijeri
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
25.08.2023.
u 14:04

- Nadam se da će Usik pobijediti ove subote i da ću onda dobiti priliku koju sam zaslužio. Sljedeći sam u redu za borbu s Usikom. Ne znam želi li Fury i dalje boksati, djeluje mi čudno - rekao je Filip

Hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović pobjedom tehničkim nokautom u 12. rundi protiv Demseyja McKeana zadržao je svoj status obveznog IBF-ova izazivača za naslov svjetskog prvaka teške kategorije kojeg drži ukrajinac Oleksandar Usik.

Upravo je IBF sljedeći u redu, nakon WBA-a, čiji je izazivač Daniel Dubois i protiv kojeg Usik ovog vikenda brani naslov svjetskog prvaka. Radi se o borbi za tri od četiri najprestižnija boksačka pojasa (WBO, WBA, IBF) koja drži Ukrajinac Oleksandr Usik, dok četvrti, WBC-ov, drži Tyson Fury.

Hrgović je tako idući izazivač na redu ako Ukrajinac pobijedi Britanca Duboisa ove subote u Wroclawu od 22:15, što je ishod koji je očekivan.

- Gledat ću sigurno tu borbu. Mislim da će ga Usik nadboksati. Dubois je prespor za njega. Usik je brz na nogama i mislim da će Dubois imati problem pogoditi ga. Iako u boksu nikad ne znate, ne znam kako se Dubois može nositi s njim - rekao je Filip u intervjuu za Boxing News.

Hrgović čeka završetak tog meča kako bi saznao svoju sudbinu, hoće li ili neće dobiti priliku sljedeći. Pravila kažu da bi trebao, ali u boksu novac sve diktira, pa je tako moguće da Hrvat dobije novac kako bi pričekao red. Jasno da će se opet krenuti u organizaciju borbe za ujedinjenje svih naslova između Usika i Furyja.

- Ja sam čovjek koji će pobijediti Usika. To neće biti Tyson Fury, nego Filip Hrgović. Velik sam tip, snažniji od njega i bacam puno udaraca. Nisam krut poput Joshue i Duboisa. Imam dobru bradu, mogu primiti udarac, a on mene ne može nokautirati - rekao je El Animal.

- Nadam se da će Usik pobijediti ove subote i da ću onda dobiti priliku koju sam zaslužio. Sljedeći sam u redu za borbu s Usikom. Ne znam želi li Fury i dalje boksati, djeluje mi čudno - rekao je Filip.

Komentara 2

AN
anatom
07:01 26.08.2023.

Točno tako, Usik mu nista ne moze, moze skakutat oko njega i dvanaest rundi , a onda ce ga Filip namlatit u zadnjoj kad ga dohvati kako treba, ali bir ce to puno puno prije jer Hrga ce ga stisnut od pocetka, svjestan da mu ovaj nista nemoze. Al Fury moze pobjedit Usika, i hoce, ako se mec dogodi. I Fury ima bradurinu i brz je i jako udara.

SA
sani1
16:58 25.08.2023.

Moš’si mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije