Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA NA OPERACIJU

'Hrabro scrce' Blažičević: Izdržao do kraja meča s lomom ruke, nosa, jagodične kosti...

Blažičević
Goran Kovacic/pixsell
09.06.2014.
u 13:56

"Slomio sam slomio desnu, moju dominantnu ruku s velikim pomaknućem, no nastavio sam borbu dalje", navodi Blažičević.

FFC 13 u Zadru, kojim je Final Fight Championship zaključio polusezonu, nam je donio velik broj vrhunskih dvoboja što u MMA, što u KB konkurenciji. Sjajni mečevi su nažalost rezultirali i velikim brojem ozljeda u ringu pa su doktori i "cutmeni" ovaj put imali pune ruke posla.

Posebno "krvavo" bilo je u dvoboju Matije Blažičevića i Darka Banovića u MMA kategoriji do 66 kilograma. Iako je Zagrepčanin odlično krenuo u meč, jedan dobar pogodak u Banovićevu glavu značio je i lom šake. Od tuda su njegova kola krenula nizbrdo. Bečanin je iskoristio Blažičevićevu ozljedu te je do kraja dvoboja dominirao na nogama i na parteru. Sve je rezultiralo s lomom nosa, jagodične kosti i šavovima na četiri mjesta po licu. No, hrabri član Black Dragon Alliancea je pokazao nevjerojatnu srčanost i hrabrost te je izdržao do kraja - punih 15 minuta. Pobjeda je zasluženo otišla Banoviću, ali je Blažičević sebi i svima koji su meč pratili dokazao o kakvom se ratniku radi.

Drugo jutro je tek pokazalo razmjere njegove ozljede. Ruka će morati na operaciju, a Matiji slijedi duži oporavak. U izjavi na svom službenom FB profilu se obratio navijačima kojih od ovog meča sigurno ima još više...

"Draga nacijo evo da vam se moja ranjena malenkost obrati. Poražen sam sudačkom odlukom. Sve je u 1. rundi krenulo prema planu, uhvatio sam dobar ritam. U navedenoj rundi sam slomio desnu, moju dominantnu ruku s velikim pomaknućem, no nastavio sam borbu dalje. Sve je krenulo nizbrdo jer sam ostajao bez snage doslovce iz sekunde u sekundu. Na pitanje zasto nisam odustao, odgovorio sam da me samo tenk može spriječiti kada sam u ringu", pojasnio je Blažičević.

Hrabrost, nažalost, ima i posljedica...

"Pretrpio sam dosta veliku štetu. Protivniku čestitam na zasluženoj pobjedi. Ovim putem se želim zahvaliti svojem teamu Black Dragon akademiji, Krešimiru Merčepu, Fedoru Kulušiću na izdvojenom vremenu oko priprema, Croatian Combat Akademiji na dopuštenju korištenja prostora za navedeno, kolegama s odjela i naravno mojim roditeljima i djevojci koji sve to trpe. Te Marku Petraku i organizaciji FFC koji su mi dali priliku. Sada ću morati na manji operativni zahvat da saniram ozljedu i nadam se da se vidimo opet krajem godine", zaključio je Blažičević kojem je ovo nakon dva slavlja u FFC-u, bio prvi poraz.

Banović je u prvom dvoboju poražen od "Croate" Barrija, a sada je popravio "score" na 1-1 u FFC-u.

>> Jurković taktički riješio Tavaresa, Verunica došao do velike pobjede pred svojom publikom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije