Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki nogomet

Hrabri mladić nakon što mu je amputirana noga ponovno na igralištu

Američki nogomet
Reuters
17.11.2010.
u 13:55

Malo je bilo vjerojatno da će se Steven Contreras vratiti američkom nogometu nakon što mu je prije osam mjeseci amputirana noga.

Osim hrabrog mladića malo je bilo onih koji su u to vjerovali. Liječnici su 16-godišnjem mladiću prije osam mjeseci amputirali donji dio lijeve noge, te je prošli vikend ponovno zaigrao američki nogomet za svoju srednjoškolsku momčad Rolling Hills Prep iz Los Angelesa.

Za nekoliko će godina, kada naraste i postane snažniji, moći nastupati na paraolimpijskim natjecanjima. No, to za Stevena uopće nije bitno, jer je pokazao veliku volju i želju, da uprkos svom hendikepu ostane hrabar i krene dalje.

Statistika govori da u SAD-u 21 milijun ljudi, kada se nađu u sličnim problemima, imaju psihičkih problema. Steven je svjestan da više nikada neće biti isto, ali je pokazao veliku volju i želju da sve bude 'normalno'.

- Svi smo bili radosni kada se Steven vratio u momčad. Njegova volja nama daje veliku snagu - rekao je Stevenov suigrač Kevin Kole i dodao:

- Nikada se nije predavao i stalno je pokušavao. Trenirao je svaki dan, uporan je, ali noga još uvijek nije spremna za sve napore koje iziskuje sport.

Steven ima veliku potporu roditelja Valerie i Stevea, te trenera, suigrača i prijatelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije