Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Hrabra Martina jedina je osoba u Hrvatskoj koja igra nogomet s umjetnom rukom!

Martina Krog
Foto: Privatni album
09.01.2017.
u 17:20

– Naravno da sam prvo pitala liječnika mogu li igrati. Dobila sam zeleno svjetlo i nitko nije bio sretniji od mene – istaknula je Martina Krog za Max!

Martina Krog (22) iz malog zagorskog mjesta Štuparje, udaljenog pet kilometara od Krapine i deset od Pregrade, jedinstven je slučaj u hrvatskom pa vjerojatno i svjetskom ženskom nogometu. Naime, Martina je pri rođenju ostala bez desne ruke pa sada nosi protezu. No, to je nije spriječilo da se aktivno bavi sportom.

– U Pregradi postoji ženski nogometni klub, a trenerica Silvija Makar dugo je nagovarala moje roditelje da me puste na trening. Na kraju su popustili pa sam vrlo brzo počela igrati, prvo za juniorke, potom za seniorke – rekla je Martina.

Podrška obitelji

Vjerojatno su suparnice bile upoznate da igrate s protezom?

– Bile su. I imala sam osjećaj kao da paze kada ulaze sa mnom u duele. Nije me to opterećivalo, ali s vremenom je to postajalo sve manje i manje izraženo. Sve dok dueli nisu postali sve čvršći i čvršći. I kod jednog takvog prekršaja slomila sam ključnu kost i to na desnom ramenu. To se dogodilo prije tri godine. No, srećom, nisam morala na operaciju pa sam se brzo oporavila i već nakon mjesec dana ponovno sam zaigrala – govori Martina.

Dolaskom u Zagreb počela je igrati i futsal i tu je bila jako dobra.

– Upisala sam Agronomski fakultet. U to vrijeme igrala se sveučilišna futsal liga, a moj fakultet bio je pobjednik prošle godine. Onda me Tihana Nemčić zvala da igram Prvu futsal ligu za Alumnus.

– To s futsalom nikako se nije sviđalo mom treneru velikog nogometa iz Pregrade. Rekao je da biram: ili veliki nogomet ili futsal. Ja sam odlučila oboje pa sam prešla u klub Katarina Zrinski iz Čakovca – istaknula je Martina. I taman kada ju je krenulo s nogometom i futsalom, saznala je da ima karcinom debelog crijeva. Sjećam se i uvijek ću se sjećati. Liječnici su mi priopćili za karcinom 28. listopada prošle godine. Imala sam problema sa stolicom i stalno sam odgađala odlazak kod liječnika. Onda sam otišla i dobro je da sam otišla. U početku nisam ni bila svjesna što me snašlo. Mislila sam – bit će operacija i to je to. Čak sam nakon te dijagnoze odigrala dvije utakmice za Katarinu Zrinski. Kad sam shvatila da je to vrlo ozbiljna stvar, nisam paničarila. Ostala sam hladne glave. Operirali su me i sada idem na kemoterapije. Dvije sam odradila, čeka me još deset. Za sada dobro podnosim kemoterapije. Kosa mi još nije počela otpadati. Pa i ako otpadne, nije problem. Ne, neću nositi periku. Stavit ću kapu i idemo dalje – rekla je Martina koja je jučer igrala futsal za Alumnus na Zagreb Winter Cupu.

– Naravno da sam prvo pitala liječnika mogu li igrati. Dobila sam zeleno svjetlo i nitko nije bio sretniji od mene – istaknula je.

Martina ima veliku podršku roditelja, sestara Mirne i Danijele te brata Tomislava.

Volim studirati

– Ja sam najstarije dijete. Danijela se već s dvadeset godina udala. Tako to ide kod nas u Zagorju, a brat Tomislav ima 17 i također igra nogomet za Pregradu. Imam i veliku podršku mojih prijatelja – istaknula je.

Dečko?

Ništa za sada – rekla je.

Nije slučajno upisala Agronomski fakultet. Jasno je da se od ženskog nogometa u Hrvatskoj ne može živjeti.

– Moji se doma bave pčelarstvom. Imamo sto košnica i proizvodimo sve moguće proizvode vezane uz med. Tu se vidim jednog dana – rekla je.

Ne bojite se uboda pčela?

– Ma ne. Čak sam nekoliko puta išla među košnice bez zaštitne maske i odijela. Nije da me u životu nisu ubole pčele. Ništa strašno – zaključila je Martina. 

Komentara 4

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
17:49 09.01.2017.

bravo!!!!

HL
hlibit
17:50 09.01.2017.

..bravo curka...svaka cast

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:52 09.01.2017.

bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije