Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22 MILIJUNA KUNA MANJE

HOO: MZOS obmanjuje javnost i ne da novac

HOO
Borna Filić/PIXSELL
05.03.2014.
u 19:03

"HOO je u 2013. ostao bez oko 22 milijuna kuna, a razlozi uskraćivanja pripadajućeg novca nisu poznati. Vlada RH je za 2013. i 2014. donijela Uredbu o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću kojom je utvrđen postotak za sve korisnike pa tako i za hrvatski sport", stoji u priopćenju.

Unakrsnu paljbu priopćenjima između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora nastavili su potonji ističući da MZOS obmanjuje sportsku javnost:

“HOO je u 2013. ostao bez oko 22 milijuna kuna, a razlozi uskraćivanja pripadajućeg novca nisu poznati. Vlada RH je za 2013. i 2014. donijela Uredbu o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću kojom je utvrđen postotak za sve korisnike pa tako i za hrvatski sport. Iz nepoznatih razloga, Uredba Vlade RH se ne poštuje i sredstva za nacionalne sportske saveze nisu u cijelosti doznačena. Ako je došlo do promjene procedure na razini Vlada/MZOS, HOO bi svakako trebao s tim biti upoznat”.

U HOO-u još ističu da su slijedom navoda MZOS-a uputili dopis Državnom uredu za reviziju sa zamolbom da se ispitaju navodi o nenamjenskom trošenju proračunskih sredstava, što do sada nijedna revizija ili kontrola nije utvrdila.

>> HOO-u ni kune za nezakonite troškove

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:56 05.03.2014.

Zanima me dali će napokon biti objavljena plaća Čopa ... ali u KUNAMA, a ne u koeficijentima i providnim izvrdavanjima novinarima na izravan upit. Molim lijepo da ovaj puta novinari inzistiraju da činjenici.... i da čujemo napokon konkretnu cifru - - koliko je plaća tog metilja u HOO ?

NE
neki
08:14 06.03.2014.

Ajd radi javnosti možemo čuti imena hotela i cijene gdje je predsjednik HOO boravio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije